E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSaudi Aramco ile Citi'den 2 milyar dolarlık imza---

Saudi Aramco ile Citi'den 2 milyar dolarlık imza

Saudi Aramco ile Citi'den 2 milyar dolarlık imza
18 Aralık 2017 - 17:41 borsagundem.com

Dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco, İngiltere'nin desteklediği 2 milyar dolarlık finansman için ABD'li yatırım bankası Citi ile anlaştı.

Suudi Arabistan devletine ait olan dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco, İngiltere'nin desteklediği 2 milyar dolarlık finansman için ABD'li yatırım bankası Citi ile anlaştı. Anlaşma kapsamında Citi, 2 milyar dolarlık fonu yönetecek. 

Reuters'a konuşan kaynaklar, anlaşmanın özellikle Aramco'da beklenen halka arz öncesinde önemli olduğunu belirtti. Bir kaynak, "Bankalar bu tür operasyonlara ilişkileri geliştirmek için sıcak bakıyor. Aramco konusunda bankalar arasında büyük rekabet var" dedi.

Aramco'nun hisselerinin yüzde 5'ini halka arza etme planı, yatırımcılar arasında büyük heyecan yaratmış durumda. Öte yandan halka arzın şirketin değerini 2 trilyon dolara ulaştıracağı tahmini, bazı yatırımcılar için "gerçekleşemeyecek kadar yüksek" olarak niteleniyor.

Aramco, daha önce de danışmanlık için JPMorgan Chase & Co, Morgan Stanley ve HSBC ile anlaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)