E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSatışlar genele yayılmaya devam ediyor---

Satışlar genele yayılmaya devam ediyor

Satışlar genele yayılmaya devam ediyor
12 Mayıs 2021 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Emtia fiyatlarında devam eden yükseliş eğilimi, tarım dışı istihdam verisi sonrasında yatışan enflasyon endişelerini yeniden gündeme taşırken, bu cephedeki gelişmeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün ABD’de açıklanacak enflasyon rakamı küresel piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Ramazan Bayramı Arifesi nedeniyle yurt içi piyasalar bugün yarım gün işlem görecek olup, haftanın kalanında bayram tatili nedeniyle kapalı olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Emtia fiyatlarındaki artışın gündeme getirdiği enflasyon endişeleri risk iştahını baskılarken, küresel hisse piyasalarında satıcılı bir fiyatlamanın yaşanmasına neden oluyor. Son haftalarda etkili olan alımlarla toparlanma kaydeden BIST-100 Endeksi yurt dışında zayıflayan görünüme bağlı olarak dün günü %1,10’luk bir düşüşle 1.444,87 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Tayvan borsası öncülüğünde kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,30 – 8,31 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,31’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki satış baskısı BIST 100’ü de etkilemeye devam ediyor. ABD’de teknoloji hisselerinde başlayan satışlar genele yayılmaya devam ederken, dünün ardından bugün de Asya piyasalarında ve
Avrupa vadelilerinde satışlar devam ediyor. BIST 100 dün, dünkü yorumumuzda bahsettiğimiz 1.444’teki ilk destek seviyesinden kapattı. Bugün buranın altında ana destek noktası olarak izlediğimiz 1.423 bulunuyor. Yarım günlük bu seansta 1.423 altı bir kapanış ihtimali oluşması teknik baskının daha da artmasına neden olabilir. Endeksin kısa süren bu haftayı 1.444 üzerinde kapatması olumlu olsa da endeksin 2,5 günlük tatile giriyor olması ve yurtdışındaki baskının kalıcı olup olmayacağının henüz teyit edilememiş olması gelecek haftaya yönelik bir işaret oluşturmaktan uzak olabilir.

Alarko GYO ve Menderes Tekstil sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 12/05/2021

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)