E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSatış eğilimi ivme kaybedebilir---

Satış eğilimi ivme kaybedebilir

Satış eğilimi ivme kaybedebilir
29 Eylül 2021 - 09:26 borsagundem.com

Oyak Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa Istanbul’un yatay açılış yapması bekleniyor.

Küresel piyasalar artan enflasyon endişeleri, Delta varyantının yayılmasıyla tehlikeye giren büyüme beklentileri ve tedarik zincirindeki aksamalardan dolayı dünü düşüşle kapattı. ABD tarafında bütçe krizi devam etmekte olup 18 Ekim’e kadar borç limiti yükseltilmezse ABD temerrüde düşmüş olacak.

Dün FED başkanı Powell konuşmasında ülke ekonomisinin maksimum istihdam hedefinin çok uzağında olduğunu belirtti ve arz kaynaklı enflasyon baskısının arttığını anlattı. Bu açıklamalardan sonra ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yükselerek yüzde 1,56 seviyelerine kadar çıktı. Asya borsaları genel olarak negatifte seyrediyor.

Geçen hafta bir tahvil faiz ödemesini yapamayan Çinli Evergrande bugün offshore tahvil sahiplerine 47,5 milyon dolar tutarındaki faiz ödemesini de yapamayabilir.

Dün Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, normalleşme hız kazandıkça fiyatlama davranışlarının salgından önceki haline döneceğini söyledi. Bugün yurt içinde ekonomi güven endeksi açıklanacak.

Euro bölgesi ekonomi güven endeksi ve ABD konut satışı verileri de yurt dışında açıklanacak önemli verilerdendir. ABD vadelileri sabah saatlerinde pozitifte seyrediyor. Bugün Borsa Istanbul’un yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Endeks, dün gerçekleşen işlemlerde 7.97 puan düşüşle 1,384 puan seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endeksin 1,394 direnç seviyesini test etmesini bekliyoruz. Mevcut direnç seviyesinin kırılması durumunda satış eğilimi ivme kaybedebilir. Gün içi ilk direnç noktamız 1,394 seviyesinde bulunuyor. Sonraki direnç noktamız ise 1,404 puan seviyesidir. Gün içi ilk destek noktamız 1,367 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destek noktamız ise 1,350 puan seviyesidir.

Günün önemli şirket haberleri 29/09/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Ulusoy Un ve Türker Proje Gayrimenkul sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)