E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSatış dalgasında pozitif ayrıştık---

Satış dalgasında pozitif ayrıştık

Satış dalgasında pozitif ayrıştık
08 Temmuz 2020 - 09:25 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da hafif satıcılı bir açılış bekleniyor

Beş günlük sert yükseliş sonrasında ABD ve Avrupa hisselerinde kar satışları görüyoruz.
Fed Bostic’in “salgının kontrol altına alınamaması büyümeyi tehdit ediyor” uyarısı ve Başkan Trump’ın danışmanlarının “Hong Kong dolar pegini kırma” önerisi nedeniyle negatif bir haber akışı ile güne başlıyoruz. Ama bu tür haberlerin risk iştahı üzerindeki etkisi sınırlı ve geçici oluyor.

Borsa İstanbul Salı günkü satış dalgasında pozitif ayrışan az sayıda gelişmekte olan ülke arasında yer alıyor. Latin Amerika ve Gelişmekte Olan Avrupa pazarlarındaki sert satışlara (-%1-%2) rağmen
MSCI Türkiye günü %0,5 yükselişle kapattı. Buna rağmen Temmuz ayında gelişmekte olan ülkelerin %6 gerisinde olmayı sürdürüyoruz.

ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki gerilemeye paralel Borsa İstanbul’da hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. Gerilemede en yakın önemli destek olarak 117.000 seviyesi öne çıkıyor. Küresel risk iştahının güçlü seyretmesi durumunda hedef 120.400 seviyesindeki ana direnci kırmak olacak.
Haber akışında Enka ve Tekfen’in yurtdışında ihale kazanma haberleri, Koza - Gübre Fabrikaları Söğüt anlaşması ve TAV haziran ayı trafik verileri öne çıkıyor. Enka’da iyi habere pozitif tepki bekliyoruz. Geçen hafta piyasayı %2,4 yenen Tekfen hisselerinde ihale haberi fiyatlanmış gözüküyor. Koza - Gübre Fabrikaları Söğüt anlaşması nedeniyle fiyat etkisi öngörmüyoruz. Tav Haziran trafik verisi havacılık sektörü ile ilgili negatif beklentilerimizle uyumlu.

Haberler & Makro Ekonomi

Goldman enflasyon tahminini yukarı güncelledi, TCMB’den sıkılaştırma bekliyor

Goldman Sachs yayımladığı raporda Türkiye için 2020 yıl sonu enflasyon tahminini %11,3’ten %11,7’ye yükselttiğini açıkladı.  Kuruluş, enflasyon görünümü ve brüt döviz rezervlerindeki erime gibi koşullardan ötürü TCMB’nin 2020’nin ikinci yarısında para politikasını sıkılaştıracağını tahmin ediyor. ?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)