E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizSatış baskısı ve dalgalanmaların nedeni belirsizlikler---

Satış baskısı ve dalgalanmaların nedeni belirsizlikler

Satış baskısı ve dalgalanmaların nedeni belirsizlikler
12 Nisan 2019 - 09:25 borsagundem.com

BIST-100 Endeksi'nde seçim sonuçlarına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve YSK'dan gelen açıklamaları bağlı olarak kapanışa doğru satışlar hız kazandı ve endeks günü %0,97'lik bir düşüşle tamamladı.

"Riskler ve Endişeler TL Varlıkları Baskılıyor Piyasa Gündemi : Fırat'ın doğusuna ilişkin verilen mesajların yanında S400 ve F35 konusunda gelen açıklamalar ABD - Türkiye ilişkilerine dair endişeleri gündemde tutuyor. Son dönemde seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik ve artan endişelere bağlı olarak TL varlıklarda satış baskısı ve volatilitenin artış kaydettiği görülüyor. YSK'dan gelecek açıklamalar ile ABD - Türkiye temalı haber akışları fiyatlamalar üzerinde etkili olacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 12:00 Euro Bölgesi - Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

o 15:30 ABD - İhracat / İthalat Fiyat Endeksi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç BIST-100 Endeksi'ndeki volatilite görece yüksek seyretmeye devam ediyor. Dün dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi'nde seçim sonuçlarına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve YSK'dan gelen açıklamaları bağlı olarak kapanışa doğru satışlar hız kazandı ve endeks günü %0,97'lik bir düşüşle tamamladı. ABD borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında toparlanma çabası hâkimken Çin borsaları satıcılı işlem görüyor. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 5,74 - 5,75 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,74'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün BIST-100 Endeksi kapanışa doğru hız kazanan ve genele yayılan satış baskısıyla günü 200 günlük basit hareketli ortalamasının bulunduğu 96.000 seviyesinin hemen üzerinde tamamladı. ABD - Türkiye ilişkilerine dair gündemdeki riskler ve seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik Türkiye'nin risk primlerinin yükseliş kaydetmesine neden olurken TL varlıkları baskılayan ana etkenler olarak karşımıza çıkıyor. Endeksin gün içinde 200 günlük ortalaması altına sarkması ve kalıcılık sağlaması durumunda 94.950 ve 92.000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini değerlendiriyoruz. Olası tepki alımlarında ise 97.400 seviyesi ara direnç olmak üzere son 5 günde direnç olarak çalışan 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 98.445 seviyesi ana direnç konumunda."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)