E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri SAS Havayolları ile pilotlar anlaştı---

SAS Havayolları ile pilotlar anlaştı

 SAS Havayolları ile pilotlar anlaştı
19 Temmuz 2022 - 11:57 borsagundem.com

İskandinav havayolu SAS ile pilot sendikaları ücret müzakerelerinde anlaşmaya vararak 15 gündür 3,700 uçuşun iptaline sebep olan ve şirketi tehlikeye atan grevi sonlandırdı.

SAS ile pilot sendikaları ücret konusunda anlaştı, 15 gün süren grev sona erdi.

Haberin ardından SAS hisseleri yüzde 12'den fazla arttı, fakat yine de yılın başındaki değerinin üçte biri kadar altında.

Grevin ikinci gününde iflas koruma sürecini başlatan SAS, yasal sürecin 145 milyon dolardan daha fazlaya mal olduğunu ve yolcu seyahatlerinin en yoğun olduğu yaz tatili sezonu sırasında 380 bin kişiyi etkilediğini belirtti.

İmzalanan beş buçuk yıllık sözleşme kapsamında havayolu harcamalarını yıllık 700 milyon dolar azaltarak, kullanılmayan uçakların iadesini de içeren yeniden yapılandırma projesini hayata geçirmeyi planladığını belirtti.

SAS'taki grev, Avrupa havacılık sektöründeki milyonlarca çalışanın artan yaşam pahalılığıyla mücadele kapsamında sendikalarından talep ettikleri ücret artışı ihtiyacını yansıtıyor.

Havacılık sektöründe büyük kaos

 

Hava yolu şirketi SAS'tan iflas başvurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)