E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSarkuysan kayıtlı sermaye tavanını yükseltiyor---

Sarkuysan kayıtlı sermaye tavanını yükseltiyor

Sarkuysan kayıtlı sermaye tavanını yükseltiyor
19 Nisan 2021 - 13:34 borsagundem.com

Sarkuysan Elektrolikit Bakır Sanayi ve Ticaret A.Ş, kayıtlı sermaye tavanını 300.000.000 TL'den 600.000.000 TL'ye çıkartma kararı aldı.

Sarkuysan (#SARKY) tarafından SPK'ya yapılan başvuru sonucunda, SPK'nın ilgili departmanından KAP'a (Kamu Aydınlatma Platformu) yapılan açıklama şu şekilde:

"İlgide kayıtlı yazınız ile, Şirketinizin 300.000.000 TL tutarındaki mevcut kayıtlı sermaye tavanının 600.000.000 TL'ye çıkarılması amacıyla esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6 ncı maddesinin tadil edilmesine ilişkin esas sözleşme değişikliğine onay verilmesi talebi iletilmiştir. Kurulumuza iletilen esas sözleşme tadil metni 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (Kanun) hükümleri bakımından incelenmiş ve söz konusu tadilin Kurulumuz mührünü taşıyan ekteki şekilde değiştirilmesi Kanun'un 33/2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür. Esas sözleşmenizin tadili için verilen bu onay işbu yazımız tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli olup, 6 ay içinde genel kurul onayından geçirilmemesi halinde, esas sözleşme değişikliği için Kurulumuzdan yeniden uygun görüş alınması gerekmektedir. Kurulumuzun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği uyarınca, Kurulca izin verilen kayıtlı sermaye tavanı, iznin verildiği yıl da dahil olmak üzere beş yıllık süre için geçerlidir. Esas sözleşmede belirtilmesi gereken bu sürenin hesaplanmasında takvim yılı esas alınır. Belirlenen sürenin sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için daha önce izin verilen tavan veya yeni bir tavan tutarı için Kurul’dan izin almak suretiyle yapılacak ilk genel kurul toplantısında yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Bu yetkinin süresi beş yıllık dönemler itibarıyla genel kurul kararıyla uzatılabilir. Diğer taraftan, esas sözleşmenizin Şirketinizin tabi olduğu diğer mevzuat hükümlerine uyumlu hale getirilmesi Şirketiniz sorumluluğunda bulunmaktadır. Bu kapsamda, Kurulumuz uygun görüşünden sonra madde tadilinde herhangi bir değişiklik olması durumunda Kurulumuzdan yeniden uygun görüş alınması gerekmektedir. Şirketinizin esas sözleşmesinin tadil edilen maddesinin Ticaret Bakanlığı'nın onayından geçirilerek diğer kanuni işlemlerin tamamlanmasını takiben, esas sözleşme değişikliğinin tesciline ilişkin ilanın yayımlandığı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin tarih ve sayısının 6 iş günü içinde Kurulumuza bildirilmesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim."

SPK'dan Sarkuysan hissesindeki bir kişiye ceza

Despec Bilgisayar ve Sarkuysan sorusu

BIST 100'de bugün en çok Sarkuysan kaybettirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 34,16
En Yüksek: 35,04
En Düşük: 33,94
Değişim -0,41 %
FK: 8,03
PD / DD: 3,32
İşlem Hacmi 12.247.352
Toplam Adet: 354.884
Ağırlıklı Ort.: 34,58
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)