E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSarkozy'e 3 yıl hapis---

Sarkozy'e 3 yıl hapis

Sarkozy'e 3 yıl hapis
01 Mart 2021 - 16:18 borsagundem.com

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" davasında 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa'da yolsuzluk davasında yargılanan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında bugün karar verildi. Hâkim, Sarkozy için iki yılı ertelemeli üç yıl hapis cezasına hükmetti.

Geçtiğimiz Kasım ayında mahkemeye gelen Sarkozy, Fransa'da yolsuzluk suçlamasıyla yargıç karşısına çıkan ilk eski cumhurbaşkanı olmuştu.

2007-2012 arasında Fransa'yı yöneten Sarkozy, partisi hakkında yürütülen mali soruşturma konusunda bilgi sızdırması için bir yargıca rüşvet vermeye çalışmakla suçlanıyordu.

CHIRAC'TAN SONRA İKİNCİ İSİM

Sarkozy, modern Fransız tarihinde Jacques Chirac'dan sonra yolsuzluktan mahkûm olan ikinci isim oldu. Fransa'da bir diğer eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac da 2011 yılında zimmetine para geçirmekten hüküm giymişti. Chirac, 2011 yılında kamu fonlarını yönlendirmek ve kamu güvenini istismar etmek suçlamalarından ötürü iki yıl hapis cezası almış, sağlığının kötü olmasından dolayı yargıç karşısına çıkmamıştı.

Finlandiya'da vakalar arttı, OHAL ilan edildi

Barcelona'nın eski başkanı gözaltında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.