E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSarıeroğlu: Sadece döviz kurlarıyla alakalı hedeflerimiz yok---

Sarıeroğlu: Sadece döviz kurlarıyla alakalı hedeflerimiz yok

Sarıeroğlu: Sadece döviz kurlarıyla alakalı hedeflerimiz yok
15 Aralık 2018 - 17:50 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Sadece döviz kurlarıyla alakalı hedeflerimiz yok. Her kriz, içinde bir fırsat barındırır" dedi

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Sadece döviz kurlarıyla alakalı hedeflerimiz yok. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili daha büyük hayaller ve hedefler ortaya koymuş durumdayız. Her kriz içinde bir fırsat barındırır. İçinden geçtiğimiz bu dönemin Türkiye açısından yeni bir sıçrama noktası olacağına yürekten inanıyorum." dedi.

"Alınan önlemlerle Türkiye'de pozitif bir sürece girdik"

Ekonomik dalgalanmanın olduğu bir sürecin yaşandığına değinen Sarıeroğlu, "Burada önemli olanın soğukkanlı bir biçimde, çok hızlı şekilde hareket edilerek, bu sürecin getireceği zararların bertaraf edilmiş olmasıdır. Çok akılcı yaklaşımlarla iş dünyası temsilcileriyle çok hızlı bir şekilde koordinasyon sağlanarak, alınan önlemler sayesinde şu anda Türkiye'de pozitif bir sürece girmiş durumdayız." değerlendirmesini yaptı.

Jülide Sarıeroğlu, yeni bir ekonomi programının ortaya konulduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Daha dengeli ve disiplinli, tasarrufa dayalı yeni bir süreci işletmiş olacağız. Sadece Dövizkurlarıyla alakalı hedeflerimiz yok. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili daha büyük hayaller ve hedefler ortaya koymuş durumdayız. Her kriz içinde bir fırsat barındırır. İçinden geçtiğimiz bu dönemin Türkiye açısından yeni bir sıçrama noktası olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü çok güçlü, ayakları yere basan bütüncül bir yaklaşımla sadece günü kurtarmaya yönelik değil uzun vadeli olarak, popülizmden uzak gayet gerçekçi argümanlarla bilimsel verilere dayalı olarak, iş dünyasının bizzat görüşleri alınarak hazırlanmış ekonomi programı."

Finans piyasalarında yaşanan dalgalanmanın etkisiyle fiyatlar konusunda yaşanan bir süreç olduğunu aktaran Sarıeroğlu, bu süreçle alakalı yine aynı yaklaşımlarla Enflasyonla Mücadele Programı'nın devreye girdiğini anımsattı.

"Türkiye son 10 yılda 1 milyon genç istidamı yarattı"

Bütçede sosyal yardımların ikinci sırada yer almasıyla ilgili bazı spekülasyonlar yapıldığına işaret eden Sarıeroğlu, "Bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de vatandaşların sosyal yardıma ihtiyaç duyar hale getirilmesiyle alakalı olarak spekülasyonlar var. Tam tersine sosyal yardımlara ayrılan paydaki artışın sebebi, kalemlerin daha etkili ve çeşitli şekilde veriliyor olması. 16 sene içerisinde verilen sosyal yardımların farklılaşması sebebiyle böyle bir yükselen pay yine ihtiyaç sahibi, sosyal korumaya muhtaç olan kesimlerle alakalı dünyada yaşanan gelişmelerle paralel olarak yeni argümanların devreye sokulmuş olmasının etkisi çok fazla. Bu sebepten dolayı da ayrılan payda artışlar söz konusu." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)