E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSarayda operasyon! Prens Selman amcasını tutuklattı---

Sarayda operasyon! Prens Selman amcasını tutuklattı

Sarayda operasyon! Prens Selman amcasını tutuklattı
07 Mart 2020 - 04:06 borsagundem.com

Suudi Kraliyet ailesinde Prens Muhammed bin Selman'ın talimatıyla yeni tutuklamalar gerçekleşti. Prensin amcası Ahmed bin Abdulaziz ve eski veliaht prens Muhammed bin Nayef evlerine yapılan baskında tutuklandı


Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz (Prens Ahmed) ile ev hapsinde tutulan eski veliaht prens Muhammed bin Nayef’in Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emri ile tutuklandıkları belirtildi.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Suudi ailesinin önemli figürlerinden Prens Ahmed ve eski veliaht prens Muhammed bin Nayef, cuma sabahı evlerine yapılan baskınla tutuklandı.

Haberde, görgü tanıklarına dayanılarak, yüzü maskeli ve siyah giyimli kraliyet mahkemesi muhafızlarının tutuklamayı gerçekleştirdikleri aktarıldı. Tutuklama sebebinin ‘vatana ihanet’ olduğu savunulan haberde, Kral Selman’ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın bu tutuklamalar ile gücünü daha da pekiştirdiğinin altı çizildi. Haberde söz konusu tutuklamaların Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emriyle gerçekleştirildiği kaydedildi.


Prens Muhammed bin Selman ve Prens Muhammed bin Nayef

Haberde, tutuklamalarda 84 yaşındaki Kral Selman’ın iyice yaşlanmasının da etkili olabileceği ifade edilirken Muhammed bin Nayef’in 2017 yılına kadar tahtın ilk sıradaki varisi olduğuna da işaret edildi.

Prens Ahmed ise Prens Muhammed bin Selman'ın göreve gelmesinden bu yana genel olarak siyasetten kaçınsa da 2018 yılında Londra’daki evinin önünde kraliyet karşıtı açıklamalarından dolayı ülkesine çağrılmış ve sonrasında Prens Ahmed sessizliğini korumuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego08 Mart 2020 10:10

    İnanılır gibi değil şu tiplere bak. Bunların kralı için 91 yaşındaki adam için yas ilan ettiler.şehitlerimiz için ilk konuşmada espri yapıp güldü. Nedim ve Ahmet’in başkanı

  • : )07 Mart 2020 21:55

    ya millet artık isyan ediyor. hukuksuzluk, adaletsizlik, adam kayırma, ezildiği halde seslerinin duyulmaması, yokluk içinde millet ama umursayan yok, keyfi adımlar, ben bilirim edaları, eeee bakıyor millet başa gelen gitmiyor. Devlet başa gelen kralın elinde, bıçak kemiğe dayanıyor, eee millet oy atamıyor, sandık yok, hukumet yok, değiştiremiyor.. haliyle kanlı ve kansız darbe meydana gelıyor. yahı araplarda hep sülaleler böyle darbe yapar. kimi abd destekli yan sülale, kimi avrupa rus destekli diğer soy... halk ortada oyuncak, değişsinde, başkası gelsın belki derdimize derman olur diyor.. ama başa gelende kımseye hesap vermeidğinden aynı duzensizlık suruyor... araplar ondan devlet ve millet olamıyor. arap toplumları yaşam tarzı sülale, mezhep ve tarikatlar peşinde sonsuz itaat ediyor. Atatürk farkı bu, millet beğenmiyorsa, sandıkda göndersin, darbe olmasın, gideceğini bilen, ona göre yemesin ve halka millete çalışsın diye cumhuriyet getirmiş. halife peşinde koşanların amacı belli.

  • Nedim07 Mart 2020 22:47

    Seni  fetocu manyak  bu millet ve  özellikle şehit yakınları sizleri cenazesinden  kovmadı mı?  Kendi kendine sıyırmış!  Ha bu arada sokak yosması cego bu histerik çığlıkları bırak!  Şehitler ve yakınları nihayetinde bu millet o kadar asildir ki senin o pis ağzınla bu davayı kirletmeni  dahi istemez!  Ne esed e ne pkk ya   tek laf etmeyen bu alçaklar  böyle durumları  kullanmaya çalışırlar.  Tabi kıt aklı yetmez  ne kadar yeterse.  

  • Mehmet07 Mart 2020 19:08

    Şu suudi ailesine de bulaşsa corona... arap alemi de islam alemi de rahat eder

  • Cego07 Mart 2020 13:45

    Bunlar bizim başkanın en iyi arkadaşları. Kral ölünce yas ilan edildi. Ama 33 şehit bir günde verildi ses yok. Konuşsanıza trol AHMET VE NEDİM. maaşınız kaç ulan

  • İronik adam07 Mart 2020 22:28

    Artık soytarılar bu ülkeyi yönetemediğinden ancak yukarıdaki satırlarda zaman öldürüyorlar. Neyse ölümlü dünya eninde sonunda vakit bitecek ve senin gibi fosiller de toprak olacak , tabii kabul ederse...

  • Donald trump07 Mart 2020 13:34

    Trumpin agzindan konuşuyorum: Parami haziflayin lannnn...kim kral görelim.

  • tv07 Mart 2020 13:16

    tam bir israil uşagı  abd para istiyor çabuk hazırla

  • Osmanlı 07 Mart 2020 13:02

    Bu dünya sizede kalmaz neyin kafası neyin hırsı bu kadar yarın sende toprağa karışacaksın tabi oda kısmet olursa 

  • maşallah07 Mart 2020 08:45

    yüzlerinden nur akıyor maşallah, yolda benden para isteseler malımı mülkümü tesli ederim o kadar temiz yüzlüler

  • 🇹🇷🇹🇷🇹🇷07 Mart 2020 11:45

    🇹🇷🇹🇷🇹🇷😀😀😀😀