E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaraybosna Balkanlar Davos'una hazır---

Saraybosna Balkanlar Davos'una hazır

Saraybosna Balkanlar Davos'una hazır
14 Mayıs 2014 - 06:04 borsagundem.com

Bugün başlayacak olan Saraybosna İş Forumu için dün gece resepsiyon düzenlendi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Anadolu Ajansı'nın medya sponsorluğunda yapılacak, "Balkanlar'ın Davos'u" olarak adlandırılan bölgenin en büyük yatırım konferansı "Saraybosna İş Forumu" vesilesiyle resepsiyon verildi. 

Bosna International Bank (BBI) organizasyonunda düzenlenen resepsiyon, Bosna'daki savaş sırasında başkent Saraybosna'yı kuşatan Çetnikler'in (aşırı Sırp milliyetçileri)  açtığı ateş sonucu çıkan yangında tahrip olan ülkenin en önemli ulusal arşivi olarak nitelendirilen ve geçen günlerde yeniden açılışı yapılan Viyeçnitsa Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda, açılış konuşmasını Bosna International Bank (BBI) Genel Müdürü ve Saraybosna İş Forumu organizatörü Amer Bukviç yaptı. Bukviç, Saraybosna İş Forumu'nun uzun soluklu bir proje olduğunu söyledi.

Bu sene 5'incisi gerçekleştirecek Saraybosna İş Forumu'nun Bosna Hersek'in dünyadaki imajını değiştireceğini belirten Bukviç, "Sadece Bosna Hersek'in değil, tüm Balkan bölgesinin global platformdaki imajını göz önünde bulundurunca, böyle bir şeyi başarmak kolay değil. Fakat, uluslararası seviyede kamu ve özel sektöründe yaptığımız işbirliği ile başaracağımızdan şüphe duymuyorum" diye konuştu.

Saraybosna'daki çoğu otelin dolu olduğunu açıklayan Bukviç, kentin, birkaç ay önce manşetlerde birçok sorun yaşanan bir yer olarak gösterilmesine rağmen, bugün aynı şehirde iş ve yatırım hakkında konuşulduğunu ifade etti ve Saraybosna İş Forumu için her şeyin hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç ise misafirleri onarılan Viyeçnitsa Kütüphanesi'nde ağırlayabilmekten dolayı gurur duyduğunu belirtti. 

Viyeçnitsa Kütüphanesi'nin Saraybosna'da tarih boyunca yaşayan kültürlerin karşılaşmasına tanık olduğunu kaydeden Komşiç, "Bu zor zamanlarda, Saraybosna ve Bosna Hersek'in böyle önemli ve güçlü dostları olduğunu bilmek cesaret verici bir duygu. Saraybosna'da, ülkedeki potansiyeli de göz önünde bulundurarak iş adamlarını ve turistleri çekmek için güzel bir ambiyans yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı latko Lagumciya ise Saraybosna İş Forumu'nun her sene daha başarılı olduğunu ve forumun, Balkan bölgesindeki potansiyeli dünyanın önemli siyasi ve ekonomik liderlerine tanıtacağını anlattı. 

Yaklaşık 5 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikleriyle başlatılan ve "Balkanlar'ın Davos'u" olarak adlandırılan, bölgenin en büyük yatırım konferansı olarak gösterilen Saraybosna İş Forumu kapsamında bugüne kadar 500'ün üzerinde proje yatırımcıların ilgisine sunuldu. Bu projelerden bir kısmı hayata geçirilebildi.

Forum'a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Slovenya'nın eski Cumhurbaşkanı Danilo Türk, Katar Dışişleri Bakanı Dr. Khalid Bin Mohammed Al Attiyah, dünyanın en büyük yatırım fonlarından biri olan Katar Investment Authority Genel Müdürü Ahmad Al Sayed, Malezya Prensi Perak Raja Dr. Nazrin Shah ile iş ve siyaset dünyasının çok sayıda ismi katılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)