E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSarallar operasyonunda dikkat çeken detaylar---

Sarallar operasyonunda dikkat çeken detaylar

Sarallar operasyonunda dikkat çeken detaylar
04 Aralık 2019 - 14:07 borsagundem.com

İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli’de ‘Sarallar’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Grubun , haraç vermeyen bir kişiye ait işyerini de kurşunlattığı öğrenildi.

İstanbul Emniyetine bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 27 Kasım'da kamuoyunda “Sarallar” olarak bilinen gruba yönelik İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Baskında aralarında Burhanettin Saral'ın da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, yapılan sorgularının ardından ‘Yaralama', ‘Yağma' ve ‘Haraç' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Burhanettin Saral zırhlı araçla götürülürken, operasyonla ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Soruşturma dosyasına eklenen güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan işyerine saldırı görüntüleri, Sarallar suç örgütü üyelerinin içinde olduğu bir otomobil ile kurşunlayacakları işyerine giderken plakayı sökmeleri ile başlıyor. Ardından işyerini kurşunlayarak kaçmaya başlayan örgüt üyeleri tekrar plakayı takıyorlar ve kaçmaya devam ediyorlar.

ZORLA ORTAK OLMUŞLAR

 Polisin tespitine göre, grup üyelerinin karıştığı bir olayda, döviz bürosu işleten bir işadamı iflasa sürüklendi. İddiaya göre, suç örgütü üyeleri kendilerini iş adamı olarak tanıtarak, döviz işiyle uğraşan Leon B.'ye zor kullanarak ortak oldu.

Şebeke üyeleri yeni iş kuracağız diyerek Leon B.'den 3 yılda 3 milyon dolar para aldı. Çetenin 7 milyon lira borçlandırdığı Leon B. bir süre önce iflas etti. Bununla da yetinmeyen şüpheliler Leon B.'nin 2 milyon dolar borcu olan bir kişiyle iletişime geçti. Parayı tahsil etmek için yüzde 50 pay karşılığında anlaşan suç örgütünün, iflas eden işadamına baskı yaptığı öne sürüldü.

Kendilerini işadamı olarak tanıtarak L.B. isimli bir iş adamının sahibi olduğu döviz bürosuna zorla ortak oldukları belirlerken, L.B.’yi birlikte iş yapmak vaadiyle 3 yıl içerisinde 3 milyon dolar dolandırdıklarını da tespit etti.

3 MİLYON VERMEYİNCE İŞ YERİNİ KURŞUNLADILAR

Polisin tespitine göre, suç örgütünün bir diğer eylemi Bahçelievler'de gerçekleşti. İddiaya göre Sarallar suç örgütü üyesi olan şüpheliler, tekstilci F.K.'dan 3 milyon dolar haraç istedi.

Grubun darp ettiği öne sürülen F.K.'dan parayı alamayan şüpheliler, plakası sökülmüş bir araçla gittikleri tekstil firmasını kurşun yağmuruna tuttu. Polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarını geriye doğru inceledi.

İşadamını korkutarak haraç vermesini sağlamak için işyerini kurşunlayan şüphelilerin bulunduğu otomobile, jant ve aynasındaki detaylardan ulaşıldı. Polis şüphelilerin plakaları söktükleri anların görüntülerini de elde etmeyi başardı.

DUVAR ÖRDÜLER

Polisin operasyon düzenlediği şüphelilerden bazılarının 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki bir firmaya baskın düzenlediği de ortaya çıktı. Olay, özel bir firmanın işlettiği ve sözleşmenin bittiği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devri gündemde olan otogardaki yönetim boşluğunun yaşandığı geçtiğimiz Haziran ayında meydana geldi.

İddiaya göre, T. firmasının sahibi Ali U., Balkanlar'a yolcu taşıyan bir firmaya ait peronlara açılan 4 yazıhaneden 2'sini almak istiyordu. Firma yetkililerini Sarallar'a yakın olduğunu söyleyerek tehdit ettiği öne sürülen Ali U.'nun anlaştığı bazı kişiler, turizm firmasına giderek kendilerini mal sahibi olarak tanıttı.

Şüpheliler 4 yazıhaneden ikisini zorla boşalttı. Ali U.'nun yazıhaneleri duvarla ördürdüğü ve iki iş yerinin kendisine aldığı öne sürüldü. Duvar örme anları güvenlik kameralarına da yansıdı.

Sarallar'a operasyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)