E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuruç'taki olaylarda 4 kişi öldü---

Suruç'taki olaylarda 4 kişi öldü

Suruç'taki olaylarda 4 kişi öldü
14 Haziran 2018 - 17:48 borsagundem.com

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Partililerle bir grup arasında çıkan tartışmada silah kullanıldı. Olayda 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

Şanlıurfa Valiliği, Suruç ilçesinde çıkan olayda aralarında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınının da bulunduğu 4 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 15.56 sıralarında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın, yanındaki grupla birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde, biri milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu kaydedilerek, yaralılardan 5'inin milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakını olduğu ifade edildi.

Yaralıların Suruç Devlet Hastanesi ile Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alındığı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 4’E YÜKSELDİ

Olaylarda yaralanan 1 kişi daha kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ölü sayısının 4’e yükseldiği olaylarda, yaralanan 8 kişinin tedavisi ise sürüyor.

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldığı TV programında saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum.

Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi. "4 ağabeyim yaralı" dedi. İki tanesi ağır yaralıymış. Yaralılara acil şifalar diliyorum."

BAŞBAKAN YILDIRIM: VAHİM BİR HADİSE

Başbakan Binali Yıldırım ise Ümraniye'de halkla iftar açtığı Alemdar Caddesi'nde yaptığı konuşmada, Suruç'tan acı bir haber aldıklarını belirterek, seçim çalışmaları yapmakta olan milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız ve yanındaki arkadaşlarına bir saldırı gerçekleştiğini kaydetti.

"Milletvekilimizin ağabeyi olayda hayatını kaybetti" diyen Başbakan Yıldırım, "Diğer ağabeyleri yaralandı. Orada yaralanan başka insanlar da var. Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir." diye konuştu. 

Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa dileyen Binali Yıldırım şunları kaydetti: "Ümit ederim ki bu olay adi bir vakadır, arkasında herhangi bir siyasi sebep yoktur. Eğer öyle ise tabii ki sonuçları çok daha farklı olur. Ben bu vesileyle seçime sayılı günler kalarak bu mübarek günde bütün vatandaşlarımızın sükunet içinde birbirlerine tahammül içinde mübarek günleri ihya etmeleri ve seçime ülkemizin vakarına yaraşır bir şekilde girmelerini özellikle istirham ediyorum. Güzel günleri, coşkulu günleri, acılı günlere dönüştürmeye hakkımız yok." 

KILIÇDAROĞLU: ARTIK BU TÜR OLAYLAR DA TARİHTE KALMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimlerde elbette insanlar farklı görüşlerdedirler. Giderler kendi tercih ettikleri kişiye oy verirler. Bir insanlar, çatışma, yaralama gibi bir tablonun olmaması lazım. Umarız kimse hayatını kaybetmemiştir. Umarız gerginlik sona erer. Politikacıların da dikkatli bir dil kullanması gerekiyor. Artık bu tür olaylar da tarihte kalmalı."

İBRAHİM KALIN: ŞİDDETLE KINIYORUM

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın: Suruçtaki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili açıklama yaptı.

HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "24 Haziran'a günler kala çok üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Provokasyonlarla halkın ayaklandırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Suruç'ta 3 kişinin yaşamını yitirdiğinin bilgisini aldık. Bunu yapanları lanetliyoruz.
Bu seçim bir savaş seçimi değildir, insanların birbirini öldürecek düzeye gelmemesi gerekir. İnsanlarımız kendi kaderlerini belirleyecekler, herkesin buna saygı duyması gerek. Biz halkımız kimi seçerse ona saygı duyacağız, karşı taraf da buna saygı duymak zorundadır!" ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • G.dogulu15 Haziran 2018 09:09

    Suruc bambaska bir dünyadir..suruclular tabiri caiz ise kurtlerin cingenesidir..onlar laftan anlamaz..

  • emre15 Haziran 2018 07:18

    ülkenin her kesim bölgesi aynı . şiddet ve suça eğimli bir toplum olmuşuz kısaca ülkeyi bu duruma düşürenleri LANETLİYORUM....

  • Beyhan14 Haziran 2018 23:57

    İçlerindekii katliam ruhu herdaim taze çünki bunlar ekmek su gibi kana alışmışlar inşallah bigün hangi peygamberin ümmeti olduklarını bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle aynı olduğunu ama anlamaz bunlar reis çözüm dedi insan ölmeyecekse baldırsn zehir içmeye hazırım dedi bunlar ne yaptı Abd nin gazıyla Tütkiyeyi tükrükle boğacaklardı neoldu geberdiler kodeslere girdiler Ama yetmiyor kan lazım bunlara zeytin ekmek yer yanıda kan içerler bunlar

  • Urfalı raci14 Haziran 2018 23:56

    Çok acı ve mantığa sığmayan bir olaydır umut eserim bi daha yaşanmaz bu tğr cahilşkler Ölen 4 kişiden 3 hdp li acaba kim kime saldırmış ve silah kulanmış. Biz sizi diyarbakırda hdp mitinginde patlatığınız bombadan tanırız

  • Beyhan15 Haziran 2018 00:07

    Urfalı yalan söylüyor ölenler akp li

  • Okie Dokie14 Haziran 2018 23:48

    Bu gerginlik doları arttırır.

  • Urfalı raci15 Haziran 2018 00:54

    Okie doki ne saçmalıyon

  • Halit14 Haziran 2018 22:26

    Hdp baraji gecemesin diye ic karisiklik cikariyorlar

  • Beyhan14 Haziran 2018 23:45

    İnşaallah eli kanlı hdp bajı geçemez

  • Hayri14 Haziran 2018 22:10

    Normal bunlar. Yeni turkiye

  • doğru14 Haziran 2018 21:01

    suruç anca sopadan anlar

  • KILIÇ14 Haziran 2018 21:00

    PKK İLLETİNİ LANETLİYORUM.KORKU VE ŞİDETLE TARAFTAR TOPLAMAYA ÇALIŞIYOR.

  • urfali14 Haziran 2018 23:01

    yalniz saldiran akpliler, ölen 4 kisi hdpli ve 2 si hastanede iken linç edilerek öldürülüyor ve 1 i akpli. korku ve dehset yaymaya çalisan bu sefer sanki senin tarafin be.

  • AHMET ÖZBİR14 Haziran 2018 19:55

    AK Partililere vatan haini kahpeler saldırdı kan döküldü! Bunlara anladığı dilden konuşmalı devletim, OH-al en az bir yıl daha devam etmeli!..

  • misafir14 Haziran 2018 23:02

    yok akp hdplilere saldiriyor ve hatta ölenlerde hdpli zaten. okumayi ve sormati bilmiyorsun ama mahsallah buyuk buyuk harflerle okuz gibi yaziyosun.

  • Beyhan14 Haziran 2018 19:09

    Demek ki ohal olmasa daha neleler olacak

  • Beyha 14 Haziran 2018 19:05

    Pkk ya yüz vermenin sonucudur Askerimizi polisi sivil vatandaşlarımızı katleden bu örgütü lanetlemeyenlerin üzerine Allahın laneti yağsın

  • AHMET ÖZBİR14 Haziran 2018 19:58

    AMİN dostum, FETÖ-PKK kahpelerine mitinglerde bir tek laf etmeyenler bu kanlı örgütlerin sempatisi olduğu anlaşılır.

  • Bika14 Haziran 2018 17:57

    Şanlıurfa, aşiret bağları ve çatışmaları yoğun olan bir yer.