E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞanlıurfa rekorlar kitabına girecek---

Şanlıurfa rekorlar kitabına girecek

Şanlıurfa rekorlar kitabına girecek
13 Aralık 2013 - 07:27 borsagundem.com

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa'da yürüttükleri projenin Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğini söyledi

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın verdiği “eTR Ödülleri” için TBMM’de düzenlenen törende konuşan
Eker, şunları söyledi:
“Ceylanpınar’da 2007’deki kuraklık nedeniyle meydana gelen sıkıntıyı aşmak için jeolojik etütler yaptık. Arazinin altında yüzlerce metre derinde su kaynakları tespit ettik. Burada, dünyada bir sahadaki en geniş alanda yapılan, en modern ve en yüksek teknolojinin kullanıldığı modern sulama sistemini kurduk. 500 bin dönüm araziyi, bu projeyle sulamaya açtık. Dünyanın büyük alandaki, en modern ve en büyük sulama projesi olması nedeniyle Guinness’e başvurduk. Dünyada bunun kadar modern ve büyük, etkin kaynak kullanımının sağlandığı bir başka proje yok.”

1960’lı yılların sonundan başlayıp 1980’li yılların sonuna kadar, yeraltı sulamalarıyla Harran’da yapılan hatalı sulama uygulamalarıyla 50 bin hektar arazinin tuzlanma sorunuyla karşı karşıya kaldığını anlatan
Eker şunları söyledi:
“Harran için ayrı bir proje yaptık. 2014 sonuna kadar bitecek. Geçmişte hatalı uygulamalar nedeniyle çoraklaşmış 50 bin hektar araziyi de tekrar tarıma kazandırıyoruz. Harran bölgesinde yaptığımız drenaj çalışmasında, yeraltına on binlerce kilometre drenaj için süzgeç görevi gören borular döşedik. Toprağın tuzlarını çekip götürecek ve toprağı yıkayarak tekrar organik kabiliyetini artıracak proje.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)