E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞanghay'da yeni karantina---

Şanghay'da yeni karantina

Şanghay'da yeni karantina
07 Haziran 2022 - 09:21 borsagundem.com

Şanghay sakinleri, geçen hafta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için getirilen kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen, şehirde iki ay süren sıkı izolasyonun ardından yeniden karantinaya alındıkları için öfkelerini dile getirdi.

Çin'in ekonomi başkenti, salgın nedeniyle Mart ayının sonundan itibaren aşamalı olarak kapatıldı.

Yetkililer, son haftalarda birçok kısıtlamayı hafiflettikten sonra Çarşamba gününden bu yana ‘düşük riskli’ olarak kabul edilen bölgelerin sakinlerine sokağa çıkma izni verdi.

Birçoğu normal hayatlarına dönmüş olsa da, binlerce kişi hala kısıtlamalara maruz kalırken, bazıları da yeni vakalar nedeniyle kendilerini yeniden karantinaya almak zorunda kaldı.

Şanghay'ın merkezindeki Xuexiang semtindeki bir apartman kompleksinin sakinleri için durum böyle. İkamet ettikleri yerden çıkmaları engellendikten sonra, Pazartesi günü düzinelerce kişi, koruyucu giysiler giyen yetkililerin önünde protesto gösterisi düzenledi.

Göstericiler apartman kompleksini çevreleyen çitin arkasından ‘Halka hizmet edin’ sloganları atarken, Lee adlı bir sakin, AFP'ye protestoların Cumartesi günü mahallenin ani izolasyonunun ardından başladığını söyledi.

Tam adını açıklamak istemeyen Çinli, "Kızgınım. İki aylık tecritten sonra artık dayanamadık. Tüm testlerimiz negatif, neden kafeste tutuluyoruz?” dedi.

Yerel bir gazete, bölge sakinlerinin ulusal sağlık stratejisi olan ‘Sıfır Kovid’ kapsamında bir karantina merkezine zorla gönderilmekten korktuğunu yazdı. Bazen bir binanın tüm sakini tecrit için bir karantina merkezine götürülür.

Şanghay'ın izolasyon önlemleri kapsamında insanlar kendilerini evlerinden yüzlerce kilometre uzakta, şehir dışında tecrit etmeye zorlandı.

Birçok Şanghay sakini son günlerde kısıtlamaların kaldırılmasını kutlarken, belediye başkanına göre yarım milyondan fazla insan hala tecrit altında.

Şanghay'daki karantina tedbirler metal fiyatlarını vurdu

 

Şanghay Borsası online hizmetler sunacak

 

Alüminyum, Şanghay'de rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)