E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüSANFM: İşçiler ile karşı karşıya geldi---

SANFM: İşçiler ile karşı karşıya geldi

SANFM: İşçiler ile karşı karşıya geldi
14 Eylül 2015 - 11:05 borsagundem.com

Sanifoma Sünger, işten atılan çalışanlarla ilgili yaşanan sorunların ortaya çıkmasıyla hisseler düşüşe geçti


27.08.2015 tarihinde Sanifoma Sünger'in KAP'a yaptığı açıklamada sendika ve işten atılan çalışanlarla ilgili bazı sıkınıtların yaşandığını duyurdu. Bu açıklamadan hemen sonra 2.70 lira seviyesinde olan hisseler hızla 1.60 lira sınırına kadar geriledi. Hissenin ışlem sırası durduruldu, özel durum açıklaması talep edildi ancak düşüşün önüne geçilemedi. İşte hissede düşüş başlamadan önce KAP'a yapılan açıklama: "Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikamızla ilgili olarak Bat İs Sendikası'Çerkezköy temsilcisi ve daha önce farklı zamanlarda farklı gerekçelerle işten çıkardığımız 3 personelin başlattığı faaliyetin çeşitli basın kuruluşlarında gerçeklere aykırı olarak yer bulması üzerine kamuoyunu Sermaye Piyasası Kurulunun seri.8 no .56 özel durumlar tebliğini çerçevesinde aydınlatma gereği duyuyoruz.
Adı geçen sendikanın işkolu olarak fabrikamızda kanunen yetki alma şansı yoktur. Buna rağmen sendika haklı gerekçelerle işten çıkardığımız 3 işçinin hakkını arıyoruz bahanesiyle bir karalama kampanyası başlatmıştır.
Çalışan ve İşten ayrılan herkesin tüm haklarını eksiksiz ödeyen Sanifoam, bu işçilerine de ödeme teklif etmiş ancak sendikanın telkinleriyle işçiler haklarını almayı reddedip kampanya başlatmışlardır.
Tam olarak ne istediklerini ifade etmeyen sendika yetkilileri sanıyoruz önce bizi zor durumda bırakıp sonra talep de bulunacaklardır. Bu amaçla başlatılan kampanya kapsamında basın kuruluşlarına yalan haber yaptırma, müşterilerimizi arayıp Sanifoam'a baskı yapmazsanız sizin kapınızda da eylem yaparız diye tehdit etme, yeni işe alacağımız işçileri engelleme gibi her türlü gayrı yasal faaliyete girişmişlerdir.
Şirketimiz gerek basın kuruluşlarını tekzip etme , gerek savcılığa suç duyurusunda bulunma gerekse de iş ortaklarımız olan müşterilerimizi karşı karşıya bulunduğumuz şantaj operasyonu konusunda bilgilendirmek üzere harekete geçmiştir.
Sanifoam olarak çalışanlarımıza gecikmiş maaş, mesai borcumuz yoktur. Devlete gecikmiş borcumuz yoktur. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemin aksine şirketimiz aldığı siparişlerin zirvesinde ve bunları zamanında yetiştirme derdindedir. Tüm çalışanlarımız birlik ve beraberlik içerisinde ve bu şantajlara boyun eğmeme kararlılığındadır.
Bugüne kadar daha önce çalışanımız oldukları için hoşgörü ile yaklaştığımız ve herhangi bir engelleme girişiminde bulunmadığımız ve toplam 4 kişiden oluşan içi boş bu şantaj ve karalama kampanyasına karşı her türlü yasal tedbirle harekete geçtiğimizi kamuoyuna duyururuz. Saygılarımızla."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 67,30
En Yüksek: 70,15
En Düşük: 66,05
Değişim -0,74 %
FK: 30,87
PD / DD: 15,35
İşlem Hacmi 45.843.425
Toplam Adet: 672.471
Ağırlıklı Ort.: 68,18
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa17 Eylül 2015 12:38

    şimdi aynı numarayı ulaş hissesinde yapıyorlar, selcuk panda ayhan ve patronları.çok kişinin ocağı sönecek dikkattttttt.

  • cebrail unalmis14 Eylül 2015 17:48

    Bunlar klasik ERSU hareketleri ayni adamlar mayalari hamurlari ve unlari yukseltimmi kendilerini bi şey saniyollar.ERSU GİDA hisseleri de ayni yukseltiyo yüksekten veriyorlar selfie cubuğunu bi tutuyor adam selfie diye bagiriyo.

  • ŞABAN MALLI14 Eylül 2015 17:11

    ERSU GIDADA BÖYLE OLUR İNŞALLAH BİDE ERSU AL DERLER AL DA BAŞINA BELA OLSUN.BEN ALDIM ADAM HİSSE Yİ YERDEN YERE VURDU NERDEYSE GEBERTECEK.....

  • Damat14 Eylül 2015 12:32

    Damat patron kör şevki aynı masada panda ayhana komisyon karşılığı mal sattırdılar. İşçi filan ne alaka... forumda can dilmener patron ve şevkinin fotoğrafı bile var bu ilişkiyi bilmeyen yok. düşüşü onlarda arayın.