E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSanel Mühendislik bedelli sermaye artırımı mı yapacak---

Sanel Mühendislik bedelli sermaye artırımı mı yapacak

Sanel Mühendislik bedelli sermaye artırımı mı yapacak
25 Şubat 2019 - 10:25 borsagundem.com

Borsa çevrelerinde F. Göllü’nün Sanel Mühendislik’te bedelli sermaye artırımına hazırlandığı konuşuluyor...

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Geçen yılın son çeyreğinde A Grubu hisselerin devriyle el değiştiren Sanel Mühendislik’in (SANEL) bedelli sermaye artırımına hazırlandığı iddia ediliyor. Şirketin satışına da aracılık eden F. Göllü’nün bedelli sermaye artırımı işlemini organize ettiği ve bu konuda bazı piyasa oyuncalarıyla anlaştığı öne sürülüyor.

Geçmişte birçok şirketin el değiştirme operasyonuna adı karışan F. Göllü ismi bir süredir piyasalarda yeniden duyulmaya başlandı. Geçmişte Göllü ile ismi anılan birçok şirket bugün gözaltı pazarında ya da mali anlamda büyük sıkıntılar yaşıyor. Son olarak Vatan Matbaacılık isimli şirketi halka açmak için devreye giren ve başarısız olan F. Göllü'nün, ismi borsada çok sayıda manipülasyona karışmış ancak bir süredir piyasa dışında olan oyuncuları ikna ederek yeniden borsaya getirdiği öne sürülüyor.

KAYITLI SERMAYE TAVANI ARTIRILIYOR

Bu arada Sanel, kayıtlı sermaye tavanını 50 milyon TL’den 75 milyon TL’ye çıkarma  kararı aldı. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta sonu KAP’a gönderilen açıklamada, “Şirketimiz Esas Sözleşmesinin Sermaye ve Paylar Başlıklı 6 Maddesinde öngörülen tadilat nedeniyle, Kayıtlı Sermaye Tavanımızın 50.000.000 TL'den 75.000.000 TL'ye arttırılması ve yeni Kayıtlı Sermaye uygulama süresinin 2019-2023 yılları arası belirlenmesi konularında Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansman Dairesi Başkanlığı tarafından 16.02.2019 tarih ve E2521 Sayılı ön izin yazısı şirketimize ulaşmıştır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı izni ve yapılacak olan İlk Genel Kurul Toplantısında gündeme alınmak üzere işlem sürecine devam edilecektir” denildi.

50 BİN LİRA SERMAYELİ ŞİRKET ALDI

13 milyon 225 bin ödenmiş sermayesi, 20 milyon liranın üzerinde özsermayesi bulunan Sanel Mühendislik’i satın alan Ares Yenilenebilir Enerji’nin sermayesi 50 bin lira.

Şirket geçen yıl Eylül ayında kurulmuş ve Sena Yıldırım ile Özkan Uçkan eşit paylara sahip. Şirketin ortaklık yapısı ve yöneticileri sık sık değişiyor.

Son dönemde borsada sık sık yapılan işlemlerin bir benzerinin Sanel’de yaşandığı öne sürülüyor. Önce halka açık şirket alınıyor. Daha sonra satın alan kişi halka açık olmayan şirketini halka açık şirkete satıyor. Halka açık şirketin kasasındaki para şirket alımı ile ortağın cebine aktarılıyor.

Ardından bedelli sermaye artırımı yapılarak adeta yeni bir halka arz yapılıyor. Bu operasyonu da borsada çok sayıda şirketin gözaltı pazarına sürüklenmesine neden olduğu söylenen F. Göllü’nün yönettiği iddia ediliyor. 

San-El Mühendislik satıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)