E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSanders'tan Elon Musk'a: İki yüzlü, zavallı...---

Sanders'tan Elon Musk'a: İki yüzlü, zavallı...

Sanders'tan Elon Musk'a: İki yüzlü, zavallı...
25 Temmuz 2020 - 12:48 borsagundem.com

Musk'ın son dört ayda pandemi döneminde servetini 46,7 milyar dolar artırdığını hatırlatan Sanders, "İşini kaybeden 30 milyon Amerikalının işsizlik maaşı olarak haftada 600 dolar almasını engellemeye çalışıyor" dedi

ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların aday adayı olan senatör Bernie Sanders, yeni ekonomik teşvik paketine karşı çıkan Tesla patronu Elon Musk'a sert tepki gösterdi.

Sanders, yeni bir ekonomik teşvik paketine olumsuz bakan Tesla’nın patronu Elon Musk’ı “iki yüzlü” ve “zavallı” olarak nitelendirdi.

Musk, dün Twitter hesabından “Bence bir teşvik paketi daha çıkarmak halkın yararına değil” mesajını paylaşmış, sadece tüketicilere doğrudan ödemeler içeren bir destek paketi önermişti.

Business Insider’ın aktardığı bir analize göre, binlerce Tesla işçisi, mevcut teşvik paketinden yararlandı, doğrudan ödeme ve işsizlik maaşı aldı.

“İŞSİZLİK ÖDEMELERİNİ DURDURMAYA ÇALIŞIYOR”

Musk’ın bu çıkışına tepki gösteren Sanders, “Bu ne iki yüzlülük. Elon Musk, vergi ödeyenlerden milyarlarca dolar elde etti. Şimdi işini kaybeden 30 milyon Amerikalının işsizlik maaşı olarak haftada 600 dolar almasını durdurmaya çalışıyor. Bu sırada kendi serveti dört ayda 46,7 milyar Dolar yükseldi. Zavallı” ifadelerini kullandı.

Salgının en çok etkilediği ülkelerden ABD’de vaka sayısı 4 milyonu aşarken, ölü sayısı da 145 bine ulaştı. Ülkede salgın döneminde işsiz kalan milyonlarca kişi için yapılan haftalık 600 dolarlık ödemelerin süresi bu ay sonunda dolacak.

Business Insider’ın aktardığına göre, söz konusu 600 dolarlık ödemeler ve 1200 dolarlık teşvik çekleri, yaklaşık 12 milyon Amerikalının yoksulluk seviyesinin üstünde kalmasını sağladı.

Parasal ve mali teşviklerin desteğiyle Tesla hisseleri borsada hızla değer kazanırken, Elon Musk da dünyanın en zengin 10 kişisi arasına girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala26 Temmuz 2020 17:17

    Cahil cahil konuşmayın. O haftalık 600 dolarlar Elon Musk tarafından ödenen milyon dolarlık vergiler ile karşılanıyor.adamin ödediği vergilerin nerede harcanacagina dair görüşleri olması normal.

  • Berk Berkcan26 Temmuz 2020 01:00

    Yuh be dayanamayacağım ama kötü söz söylemek zorundayım vay şerefsiz Musk’ a bak dünyanın en zenginlerinden ama çalışanları, mevcut teşvik paketinden yararlanıyor , doğrudan ödeme ve işsizlik maaşı alıyor, şerefsiz ahlaksız, itibarsız, adam haklı iki yüzlü ve zavallı ben de aciz, şerefsiz be ahlaksızı ekledim sana ,utan utan işçine maaşı devlet Ödemiş senin işçilerinin ,senin kazancın artarken bir de..

  • Saban26 Temmuz 2020 17:04

    Berk gercek hayat boyle bir cok patron hepsini demiyorum devletlerden yardim almak icin fabrikalarini tam kapasite calistirmiyorlar boylece borclarini devletlerine odetiyorlar bunlari sonra vergi veren vatandaslar odeyecek dunya patronlar icin kurulmus