E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretimi Temmuz'da düştü---

Sanayi üretimi Temmuz'da düştü

Sanayi üretimi Temmuz'da düştü
13 Eylül 2019 - 10:08 borsagundem.com

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 azaldı. Beklenti Temmuz'da yıllık 3,1 düşüş kaydedeceği yönündeydi.

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 azaldı. Foreks'in anketinde beklenti takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin Temmuz'da yıllık 3,1 düşüş kaydedeceği yönündeydi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,4 azaldı.

Sanayi üretimi bir önceki aya göre %4,3 arttı Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %3,2 ve imalat sanayi sektörü endeksi %4,7 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,5 azaldı. - Arındırılmamış veriler.. Arındırılmamış verilerle sanayi üretimi aylık %23,9 artarken, yıllık %0,5 düşüş gösterdi. Foreks anketinde yıllık bazda %3,1 düşüş olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)