E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSanayi üretimi moralleri bozdu---

Sanayi üretimi moralleri bozdu

Sanayi üretimi moralleri bozdu
15 Ağustos 2013 - 16:48 borsagundem.com

ABD sanayi üretimi rakamları beklentilerin altında kaldı

ABD sanayi üretimi, fabrikalardaki yavaşlamanın madencilikteki artışın gölgesinde kalması ile Temmuz ayında büyük bir değişiklik yaşamadı
ABD sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı  ABD sanayi üretimi, fabrikalardaki yavaşlamanın madencilikteki artışın gölgesinde kalması ile Temmuz ayında büyük bir değişiklik yaşamadı.
Fed verilerine göre fabrika, maden ve kamu hizmeti üretimleri geçtiğimiz ayda yüzde 0.2 artış gösterirken, bu artış bir önceki ayın gerisinde kaldı. Bloomberg anketine katılan 82 ekonomistin tahmin medyanı, Temmuz ayında yüzde 0.3'lük bir artış olacağı yönündeydi. Toplam üretimin yüzde 75'ini oluşturan imalat sanayii ise son üç ayda ilk defa geriledi.
Üretim, düşük faiz oranları ile yeni ev ve araç satışlarını artırmasından General Motors co. ve United Technologies Corp. gibi firmaların çıkar sağlaması ile tekrar toparlanabilir. Fed verileri, imalat sanayiinin Temmuz ayında iki yılın en büyük artışını göstereceğine işaret eden Institute for Supply Management (ISM) verileriyle zıtlık gösteriyor.
Toronto'da bulunan BMO Capital MArkets kıdemli ekonomistlerinden Jennifer Lee, "Sanayi üretimi açısından çeyreğe zayıf bir başlangıç yaptık, fakat bir veri ile endişe duymak yersiz. Diğer veriler imalat sanayiinin iyi bir ay geçirdiğini gösteriyor. Talepler toparlanma gösteriyor. Yılın ikinci yarısında daha güçlü bir ekonomiye hazırlanyoruz" yorumunu yaptı.
New York Fed'in açıkladığı bir başka veriye göre, New York bölgesinde imalat sanayii Ağustos'ta beklentilerden daha az genişledi. Bankanın genel ekonomik endeksi 9.5'ten bu ay 8.2'ye düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)