E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretim dipten döndü---

Sanayi üretim dipten döndü

Sanayi üretim dipten döndü
13 Temmuz 2020 - 10:04 borsagundem.com

Salgın sürecinde yaşanan kapanmaların ardından fabrikaların üretime dönmeye başladığı ay olan mayısta, sanayi üretimi toparlanmaya işaret etti. Nisanda 78 olan sanayi üretim endeksi, mayısta 83,9'a yükseldi. Yıllık bazda ise yüzde 19,9 düştü.

Sanayi üretimi mayıs ayında yıllık bazda yüzde 19,9 gerilerken bir önceki aya göre artış yüzde 17,4 oldu. Beklentiler sanayi üretiminin yıllık bazda yüzde 21 civarında daralacağı yönündeydi. 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 20,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 13,3 azaldı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 17,4 arttı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 19,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,9 arttı.

Perakende satış hacmi azaldı

Toplam ciro endeksi azaldı

Cari açık mayısta 3.8 milyar dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)