E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSanayi metalleri “Çin” ile düştü---

Sanayi metalleri “Çin” ile düştü

Sanayi metalleri “Çin” ile düştü
06 Ocak 2016 - 13:49 borsagundem.com

Sanayi metalleri, Çin'e ilişkin endişelerin etkisiyle çinko öncülüğünde düştü

Çinko, Çin'de finansal piyasalarda volatilitenin artması ve dünyanın en büyük metal  tüketicisinden ekonomik zayıflığa ilişkin yeni sinyaller gelmesi sonrasında, sanayi metallerinin tamamına yakınını aşağı çekti. BHP Billiton Ltd. ve Rio Tinto Group dahil madencilik hisseleri düştü.

Londra Metal Borsası'nda (LME) işlem gören çinko, yüzde 1.6 değer kaybederek tonu 1,548 dolardan işlem görmesi sonrası Şanghay saatiyle 14:33'te 1,552 dolardan alıcı buldu. LME'debakır, kurşun ve nikel değer kaybederken yuanın 5 yılın en düşük seviyesine inmesiyle birlikte Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda işlem gören tüm kontratlar düştü.

Sanayi metalleri, Çin'de daha fazla ekonomik zayıflığa işaret eden veri ardından 2016 yılını kayıplarla açtı. Çarşamba günü Çin'de açıklanan Caixin imalat PMI'ı, on yedi ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

CMC Markets Asia Pacific Pty. Baş piyasa stratejisti Ric Spooner, “Bu olumsuz bir işaret çünkü Çin ekonomisinin genel durumunu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde gelecek bir çok ekonomik veri mevcut ve bu veriler öncesinde yatırımcılar tedbirli davranacaktır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)