E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi ciro endeksi yüzde 17.2 arttı---

Sanayi ciro endeksi yüzde 17.2 arttı

Sanayi ciro endeksi yüzde 17.2 arttı
13 Haziran 2014 - 11:06 borsagundem.com

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı nisan ayına ilişkin sanayi ciro endeksini açıkladı. 

Buna göre, sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 9,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 17,5 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 artış gösterdi. 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 0,7 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; nisan ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,8, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 0,4 azalış gösterdi.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 8,8 ile enerjide gerçekleşti. 

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde ise nisanda, mart ayına göre en yüksek düşüş yüzde 14,7 ile diğer imalatlarda görüldü. Bu azalışı, yüzde 9,4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve yüzde 6,4 ile bilgisayarların elektronik ve optik ürünlerin imalatı takip etti. Öte yandan, yine imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, nisan ayında, bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 6,6 ile gıda ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 6,4 ile mobilya hariç ağaç ve mantar ürünleri imalatı ve yüzde 4,1 ile içeceklerin imalatı izledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)