E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSanel Mühendislik’i alan şirketin arkasındaki isim Abdurrahman Yıldırım mı?---

Sanel Mühendislik’i alan şirketin arkasındaki isim Abdurrahman Yıldırım mı?

Sanel Mühendislik’i alan şirketin arkasındaki isim Abdurrahman Yıldırım mı?
13 Kasım 2018 - 07:33 borsagundem.com

San-El Mühendislik’i satın alan Ares Yenilenebilir Enerji şirketinde tüm oklar borsada büyük operasyonlara imza atmış Abdurrahman Yıldırım’ı gösteriyor…

BORSAGUNDEM.COM

San-El Mühendislik'in satış açıklaması 5 Ekim 2018 tarihinde yapıldı. Hakim ortaklar Bahadır Yalçın ve Serkan Dinçbaş sahip oldukları A grubu imtiyazlı ve B grubu imtiyazsız payların satışına ilişkin Ares Yenilenebilir Enerji Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi ile pay alım satım sözleşmesi imzaladıklarını KAP’a beyan ettiler.  

B grubu 1 adet payın beher değeri 1.61 TL' olarak belirlenirken, A grubu toplam 103.500 adet paya 3 milyon 500 bin lira bedel biçildi.

50 BİN LİRA SERMAYELİ ARES KİMİN ŞİRKETİ?

Peki, halka açık şirketi alan Ares Yenilenebilir Enerji Yatırımları şirketinin ortakları kim? 13 milyon 225 bin ödenmiş sermayesi, 21 milyon 651 bin lira özsermayesi bulunan San-El Mühendislik’i satın alan Ares Yenilenebilir Enerji’nin sermayesi 50 bin lira.

Şirket geçen yıl Eylül ayında kurulmuş ve Sena Yıldırım ile Özkan Uçkan eşit paylara sahip. İddiaya göre yeni kurulan şirket ortakları arasında bir sıkıntı yaşanıyor ve Mart 2018 tarihinde Özkan Uçkan ortaklıktan çıkarılıyor. Sena Yıldırım tek ortak konumuna geliyor.

SATIN ALMA AÇIKLAMASINDAN BİR GÜN ÖNCE YÖNETİM DEĞİŞİYOR

San-El Mühendislik’in satın alındığı açıklamasından bir gün önce yani 4 Ekim tarihinde Sena Yıldırım şirketin yönetim kurulu başkanlığını bırakıyor ve yerine Rana Yıldırım atanıyor. Rana Yıldırım’ın yanı sıra İsmail Aksaç da şirketin yönetimine giriyor.   

Halka açık San-El Mühendislik’i satın alan Ares Yenilenebilir Enerji Yatırımları’nın arkasındaki ismin ise bir dönemler borsada büyük operasyonlara imza atan Abdurrahman Yıldırım’ın olduğu ileri sürülüyor. Sağlık sektöründe yatırım kararı aldıktan sonra borsaya ara veren Yıldırım’ın şirket alarak borsaya döndüğü ifade ediliyor.

KLASİK ŞİRKET İÇİNİ BOŞALTMA YÖNTEMİ

Son dönemde borsada sık sık yapılan işlemlerin bir benzerinin San-El’de yaşandığı öne sürülüyor. Önce halka açık şirket alınıyor. Daha sonra satın alan kişi halka açık olmayan şirketini halka açık şirkete satıyor. Halka açık şirketin kasasındaki para şirket alımı ile ortağın cebine aktarılıyor.

Ares Yenilenebilir Enerji Yatırımları Ticaret A.Ş. ortağı Sena Yıldırım, iddialara göre yine ortağı olduğu Özel Çınar Sağlık Hizmetleri A.Ş.'nin yüzde 57.98' lik payını San-El Mühendislik’e satmayı planlıyor. Sürecin de 30 Kasım 2018 tarihine kadar tamamlanması planlanıyormuş!

Kütahya ticaret siciline kayıtlı Özel Çınar Sağlık Hizmetleri limitet şirket olduğu için 2009 yılında ortaklar kurulu kararı ile Abdurrahman Yıldırım şirketi temsil etmek üzere şirket müdürlüğüne getiriliyor. 2011 yılında da şirket anonim şirkete dönüştürülüyor.  

Gözler bundan sonra atılacak adımlarda… Satılacak şirkete bir değerleme yaptırıldı mı? Henüz hiçbir detay belli değil!

HİSSELER YÜKSELİŞE GEÇTİ

San-El Mühendislik’in satış açıklamasından kısa bir süre önce başlayan hissedeki sert fiyat hareketleri devam ediyor. Dün de yüzde 5 prim yapan hisseler 2.12 lira oldu.

Abdurrahman Yıldırım borsaya döndü, İhlas Grubu hisseleri hareketlendi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 27,00
En Yüksek: 27,48
En Düşük: 26,52
Değişim -1,68 %
FK: 715,86
PD / DD: 41,92
İşlem Hacmi 2.604.907
Toplam Adet: 96.504
Ağırlıklı Ort.: 26,96
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)