E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSamsung borsada sürünüyor---

Samsung borsada sürünüyor

Samsung borsada sürünüyor
13 Ağustos 2018 - 16:50 borsagundem.com

Teknolojide dev ama hisse piyasasında cüce! Samsung 39 milyar dolar düşüşle, en kötü performans gösteren şirket oldu

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Samsung bu yılın ilk 6 ayında 39 milyar dolar düşüş ile en kötü performans gösteren teknoloji hisselerinden biri oldu. Buna karşılık Apple ve Amazon gibi ABD'li devler, Asyalı rakipleri Tencent ve Samsung'dan daha iyi performans gösterdi.

Hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 11'in üzerinde bir düşüş kaydeden Samsung bu duruma nasıl geldi?

ARTAN REKABET ORTAMI

Samsung bu sene en yavaş üç aylık kar büyümesi gösterdi. Mobil bölümden elde edilen gelir, yıllık bazda yüzde 22 düşüş gösterdi . Şirketin amiral gemisi olan akıllı telefonu Galaxy S9'un beklenenden daha düşük satıldığı belirtildi.

Firma, son zamanlarda piyasaya sürülen 1000 dolarlık Not 9 akıllı telefonun satışları canlandırmaya yardımcı olabileceğini umuyordu, ancak bu durum mobil cihazlar için piyasanın yavaşlamasına ve rekabetin artmasına neden oldu. İlk kez, Huawei, Samsung'un tacını elinden alarak, ikinci en büyük akıllı telefon satıcısı koltuğuna oturdu.

Yapılan bir araştırmaya göre Samsung’un Çin, Avrupa ve ABD piyasasında büyük bir pay kaybettiği ortaya çıktı. Ayrıca S9’un bu piyasalarda herhangi bir etki göstermediği ve rağbet görebileceği tek pazarın Güney Kore olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)