E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporŞampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid---

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid
29 Mayıs 2022 - 00:25 borsagundem.com

Paris'te Stade de France'da oynanan Şampiyonlar Ligi Finali'nin galibi Real Madrid oldu. Baştan sona nefes kesen karşılaşmadan tek gol çıktı.

Fransa'nın başkentinde Stade de France'da gerçeleşen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni 1-0'lık skorla Real Madrid kazandı. Galibiyet golünü 59. dakikada Vinicius Jr. attı. Şampiyonlar Ligi'nin en çok kurtarış yapan Real Madrid kalecisi Thibaut Courtois finalde de kalesinde devleşti. Turnuvanın en çok kupa alan takımı Real Madrid müzesine bir büyük kupa daha ekledi. 

Stade de France'taki gece maç öncesi taraftarların stada girmemesi ve güvenlik zafiyeti nedeniyle 36 dakika gecikmeli başladı.

Maça iyi başlayan Liverpool oldu. Mohamed Salah ve Sadio Mane ile fırsatlar yakalayan Kırmızılar'a kaleci Thibaut Courtois geçit vermedi.

Rakip sahada organize olmakta zorlanan Carlo Ancelotti'nin takımı ise devrenin son dakikalarında Karim Benzema ile ağları buldu. Ancak yapılan VAR incelemesi sonrası gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İlk 45 dakika golsüz sona erdi.

Dev finalde eşitliği bozan Real Madrid oldu. Federico Valverde'nin sağ kanattan ceza sahası içene yerden gönderdiği topla arka direkte buluşan Vinicius Junior, tek dokunuşla 59. dakikada ağları buldu.

Golden sonra Jürgen Klopp 3 değişikliğe gitti. Jordan Henderson, Thiago Alcantara ve Luis Diaz kenara gelirken, Naby Keita, Roberto Firmino ve Diogo Jota oyuna dahil oldu.

Baskısını iyiden iyiye artıran İngiliz ekibi, rakip sahada açık aradı. Ancak Courtois net pozisyonlarda yaptığı kurtarışlarla gole izin vermedi.

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmadı ve Liverpool'u 1-0 mağlup eden Real Madrid, Şampiyonlar Ligi 2021-22 sezonunu şampiyon olarak noktaladı.

İki takım 2017-2018 sezonunda da finalde karşılaşmış; kazanan 3-1'lik skorla Real Madrid olmuştu.

İspanyol devi 14 kez ile Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı takımı olarak rekoru elinde bulunduruyor.

Carlo Ancelotti tarihe geçti

Carlo Ancelotti, kariyerinde 5 kez Şampiyonlar Ligi finali oynadı. İtalyan teknik adam, Devler Ligi kupasını en çok kazanan(4) isim olarak tarihe geçti. Milan (2003, 2007) | Real Madrid (2014,22)

Real Madrid'in şampiyonluk yolu

Finale kadar çıktığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 mağlubiyetlik performans sergileyen İspanya ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandırdı, kalesinde 14 gol gördü.

Real Madrid, D Grubu'nda İtalya'nın Inter, Moldova'nın Sheriff ve Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımlarıyla mücadele etti. Grubunu 15 puanla lider tamamlayan Madrid ekibi, son 16 turunda Fransa'dan Paris Saint-Germain (PSG), çeyrek finalde İngiltere'den Chelsea, yarı finalde ise yine İngiltere'den Manchester City'yi eleyerek adını finale yazdırmayı başardı.

İspanya ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon kaybettiği takımlar, grup aşamasında Sheriff, son 16 turu ilk maçında PSG, çeyrek final rövanşında Chelsea ve yarı final ilk karşılaşmasında Manchester City oldu.

Karim Benzema takımını sırtladı

Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncusu, Fransız yıldız Karim Benzema oldu.

Grup aşamasında 5 gol kaydeden Benzema, eleme turlarından itibaren daha fazla sorumluluk üstlenerek takımını sırtladı. Son 16 turu ve yarı finalde üçer, çeyrek finalde 4 kez ağları sarsan 34 yaşındaki Benzema, toplamda attığı 15 golle en yakın rakibi Bayern Münihli Robert Lewandowski'nin 2 gol önünde krallık yarışında ipi göğüsledi.

Madrid ekibinde Rodrygo 5, Vinicius Junior 4, Toni Kroos 2, David Alaba ve Marco Asensio birer gol kaydetti.

Liverpool mu, Real Madrid mi ?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)