E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporŞampiyonlar Ligi finalinde organizasyon felaketi---

Şampiyonlar Ligi finalinde organizasyon felaketi

Şampiyonlar Ligi finalinde organizasyon felaketi
29 Mayıs 2022 - 08:40 borsagundem.com

Dün tüm dünyanın merakla beklediği Liverpool-Real Madrid maçı yaşanan organizasyon felaketi sebebiyle 3 kez ertelendi. Stadyum dışında yaşanan organizasyon sorunları maçın tam 36 dakika rötarlı başlamasına neden oldu.

Dün tüm gözler Stade de France'a çevrildi. Futbolun zirvesi olan Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile Real Madrid karşı karşıya geldi.

Ancak maçın başlama saati olan 22:00, 3 kez ertelenerek 22:36 oldu.

Fransa’nın başkenti Paris’te Stade de France’de oynanacak mücadele öncesi stadyum çevresinde oluşan kalabalık, plansızlık nedeniyle krize sebep oldu. Maça saatler kala başlayan trafik ve tren seferlerindeki grev nedeniyle ortalık karıştı.

15 bin biletsiz seyirci

Bu esnada stadyum dışından sosyal medyaya yansıyan görüntüler durumun ne kadar ciddi ve tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi. Final için Paris’te bulunan basın mensuplarının aktardıklarına göre; maç öncesi stada 15 bin biletsiz seyirci geldi. Yaşanan kalabalık nedeniyle izdiham oluştu. Stadyum kapısında bekleyen taraftarlar saatlerce içeriye alınmadı.

Polis biber gazıyla müdahale etti

Sözcü'nün aktardığına göre, stadın çevresinde taraftarlara saldıran ve soyan Fransız grupları olduğu belirtildi. Elinde biletleriyle dışarıda kalan taraftarlar biber gazı müdahalesi sonrası Fransız polislere sert tepki gösterdi.

Kalabalık grup telleri aşarak stada girmeye başladı, yaşanan kargaşada güvenlik güçleri çocukların da olduğu bölgelere biber gazı ile müdahalede bulundu. Dünya gündemine oturan organizasyon skandalı sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Hem Liverpool hem de Real Madrid taraftarları stat çevresinde yaşanan çirkin görüntülere tepki gösteren paylaşımlarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)