E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSAMAT operasyonunda ikinci perde---

SAMAT operasyonunda ikinci perde

SAMAT operasyonunda ikinci perde
19 Nisan 2021 - 08:30 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu’nun yasak getirmesiyle yarım kalan operasyonun ikinci perdesi için harekete geçildiği söyleniyor.

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Geçmişte hakkında çok sayıda manipülasyon suçlaması yapılan eski borsa oyuncusu Abdurrahman Yıldırım ile anılan Saray Matbaacılık (#SAMAT) tahtasında hissede çıkış operasyonu için yeniden düğmeye basıldığı ileri sürülüyor. Hisse fiyatlarında olağandışı fiyat ve miktar harekelerinin yeniden başlaması kulisleri hareketlendirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Ocak ayı başında çok sayıda isme 6 ay boyunca yasak getirmesiyle operasyona bir süre ara verilmişti. Hissede yeniden başlayan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri operasyonun yeniden başladığının en önemli işareti olarak gösteriliyor.

SAMAT hisselerinde Volkan Yazgan vurgunu!

VOLKAN YAZGAN YARIM KALAN OPERASYONU TAMAMLAMAK İSTİYOR

Oğuz Binicioğlu ile birlikte hareket eden Volkan Yazgan’ın çok sayıda isme yüksek fiyata hisse pazarladıktan sonra SPK’nın müdahalesi nedeniyle kayıplara karıştığı iddia ediliyor.

Bu arada, geçen yıl mart ayında 80 kuruş seviyesinde olan Saray Matbaacılık hisselerinin 9 ayda 11 liraya kadar yükseldiği de unutulmamalı! Yani hisselerde yüzde 1275 oranında fiyat artışı yaşandı. Yaşanan bu işlemlere yönelik yürütülen incelemeler sonucunda, bir şirket ve 14 şahsa ait hesaplara yaptırım uygulanmasına karar verildi.

SAMAT operasyonunda 15 hesaba yasak geldi

14 ŞAHIS VE BİR ŞİRKETE YASAK GELDİ

SPK Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, SAMAT pay piyasasında 5 Kasım 2020 - 17 Aralık 2020 döneminde meydana gelen miktar ve fiyat hareketlerine ilişkin Kurul'un incelemesi sonunda, Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Piyasa Dolandırıcılığı" maddesinde yer alan fiillerin işlendiğine dair makul şüphe bulunduğuna karar verildi.

Bu kapsamda Kurul, aralarında Ahmet Semih Yıldırım, Aslıhan Havare, Bedi Uğur Havare, Bedrettin Sefa Yıldırım, Büşra Kurtulmuş, Cem Dursun, Ferhat Dursun, Nevzat Yıldırım, Pembe Yörür, Sabahattin Reha Şen, Sena Yıldırım, Süleyman Al, Yunus Pehlivan ve Yusuf Kürşad Uzal isimli 14 şahsa ek olarak, Kayalıoğlu Orman Ürünleri unvanlı şirkete, 07.01.2021 tarihinden itibaren başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.

Saray Matbaacılık, 0'lık bedelli için SPK'ya başvuracak

ABDURRAHMAN YILDIRIM İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Yasak gelen isimlerin geneline bakıldığında ise borsacı Abdurrahman Yıldırım’a yakın isimler olduğu açık olarak görülüyor. Yüzde 100 oranında bedelli sermaye artırımında da Abdurrahman Yıldırım’ın aracılık ettiği iddiası uzun bir süre borsa kulislerinde konuşulmuştu.

Şirket geçtiğimiz günlerde üzerinden daha bir yıl geçmeden yeniden bir bedelli sermaye artırım kararı aldı. Şirket yönetimi bu sefer 36.600.000 lira olan sermayeyi yüzde 140 oranında bedelli artırarak 87.840.000 liraya yükseltmeyi planlıyor. Zaten hissede hareketin de sermaye artırım kararı sonrası başladığı görülüyor.

Sanel Mühendislik’i alan şirketin arkasındaki isim Abdurrahman Yıldırım mı?

BİR SÜRELİĞİNE KENDİSİNİ UNUTTURDU

SPK’nın "Piyasa Dolandırıcılığı" maddesinde yer alan fiillerin işlendiğine dair makul şüphe bulunduğu yönündeki kararı sonrası kayıplara karıştığı iddia edilen Volkan Yazgan’ın yarım kalan operasyon için bedelli açıklamasını kullandığı iddia ediliyor. Yazgan ve birlikte hareket ettiği söylenen kişilerin ilk operasyonda yaklaşık 2 milyon adet hisse sattığı daha sonra da kayıplara karıştığı iddiaları Ocak ayında gündeme gelmişti. O dönemde kendisine ulaşma imkanı bulan kişilerin “Neredesin?” sorusuna” ise “Otobanın kenarında bekliyorum” şeklinde yanıt verdiği söylenen Yazgan’ın gizlendiği delikten çıktığı borsa çevrelerinde bir süredir konuşuluyor.

SAMAT hisselerindeki düşüşün perde arkası

YÖNETİM KURULU ÜYESİ OPERASYONU YAPANLARIN ADAMI MI?

Bu arada yasaklılar listesinde yer alan, Saray Matbaacılık Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Pehlivan’ın da iddialara göre hissede operasyon yapan ekibin yönlendirmesiyle yüksek miktarda hisse taşıdığı söyleniyor.

Öte yandan SPK’nın müdahalesiyle yüksek fiyattan satışı yapılamamış hisseler 11 liradan 7 liraya kadar hızla gerilemişti. Ardından 5 liradan 7 liraya doğru tekrar yükselen hisseler Cuma günü taban oldu ve yeniden 5 lira sınırına geriledi. Bu düşüşün de hisse satış operasyonunun yeniden başlamasıyla yaşandığı iddia ediliyor. Volkan Yazgan’ın çevresindeki isimlere taşıttığı hisselerin yanı sıra Abdurrahman Yıldırım’a ait hisseleri de komisyon karşılığında satmak için anlaştığı öne sürülüyor.

Borsada büyük fırsat sunan hisseler

Borsada ‘bayram haftası’ iyimserliği

Banka hisseleriyle başlayan yükseliş sürer mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 51,95
En Yüksek: 52,35
En Düşük: 50,65
Değişim -1,98 %
FK: 0,00
PD / DD: 50,76
İşlem Hacmi 16.319.301
Toplam Adet: 316.681
Ağırlıklı Ort.: 51,52
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan oz07 Temmuz 2021 13:13

    bu volkan Diyarbakırlı ve Abdullah ve Yusuf cetesi kutpo bu volkı butun malı APO YA koyar koca kafa erkanda bu isin icindee SPK NERDEE

  • volkan13 Ağustos 2021 08:37

    kutpoda bunların eline veren emrah abime saygılar beter olsunlar

  • volkie21 Nisan 2021 09:27

    lan kim derdi volkie ve kocaa fabrikatör müritleri 3 kuruşa paket diye olan yağcıya balcıya inşaatçı millet vekiline mühendisine mimarına kuyumcusuna vel hasıl çok kimseye olacak hayat her dolabın bi bk u oluyor sonunda... 300 e aldılar koçum malı sık dişini binerler yakında alayınıza tek tek adam para gömdü çıkarmadan dururmu... milleti dolandırıp hissede garibana iteleme ha çalacaklar kapılarınızı Teeeek Teeeek ağalar yolda... izlersiniz önce görüntüleri hep beraber sonra ...sonrası kısmette ne varsa tabi.. yerse ararsın yüzen 55 i :) imdaat diye.... 

  • volkie20 Nisan 2021 13:10

    ana muhalefet belediyesi bşk akrabası vaay keçi sakallı tipi tip abim ve Sayın ana muhalefet millet vekili öz akrabamız sende geç ayakta kalma...al bunu da al al.. işin siyasi ayağı muhalefetten ama olsun daha güzel olur daha güzel üstüne giderler...  aktarımlar tamam dimi... olum poşetle banka önünde hay allahım çanta yokmuydu...ne demek nakit yok gün önceden desenize bankaya... ben anlamam adamlara bugün dedik abi nasıl yok (adamlarda kimse artık yalan kendi yicek akşam sefada) ... şifreleri değiştirmiş ş..fz... :) arayın şunu... hareket bizden abi mal aldırdığımız abiler ... ... ... gördünmü bi salsak çöker bu ben tutuyorum tatayı abi çık parayı... dimi volkiiiii

  • volkie 20 Nisan 2021 12:16

    iş yaptırdığın garibanları görmüyormuşsun mama vermiyormuşun hep bana olurmu aslanım vermekle olur bazı işler sonra o hurmalar tırmalar canın yanar vatandaşın elinde full tam sıralı liste var emir emir isim isim tarih tarih  mal aldırdığın kendi çapında zenginler... bazıları bu ifşayı kaldıramaz volkie bitersin mal aldırdığın adamlar da biter senelerce mahkeme kapıları kolay mı piyasa dolandırıcılığından kücük kasaba zenginlerin bunu kaldıramaz vah vah ... 350 bin istiyor eleman garibim senin indirdiklerinin yanında ne ki para sanıyor onu işte napsın ev--lenecekmiş... ayrıca videolu hemde kaçarın yok çek sürgüyü ..... görmesin diyorsun hatırladın mı el kadar dükkan zaten.  yakında izlersin yutuptan hazır olun bomba ifşaa pazarda dolanıyor taliplisi var bi iki,,, bomba olur piyasada... geliyor masak a selam... 

  • volkie20 Nisan 2021 11:35

    bu volkie efendinin neleri çıkacak var ya neleri neleri bunlar tıss kalır yanında... çok kimsenin hayatı bitecek bekleyin bak. liste şeklinde isim isim ... 

  • hocaefendiii20 Nisan 2021 08:40

    borsa imamı la bu.. bu zamanda bunu bile bile bunla yola çıkan mı var... iyi cesaret...

  • Mustafa20 Nisan 2021 03:52

    Ulan üç kuruşuna göz dikdiniz vatandaşın adiler

  • beter ol20 Nisan 2021 00:46

    almayın kardeşim siz talep ederseniz onlarda yuksekten satar

  • Kaan19 Nisan 2021 20:17

    KONTROLMATİK i de yazsanıza Onda dönen dolapları da duysun millet

  • Merak19 Nisan 2021 19:30

    Volkiyi anladıkta tenekeci kim.ünlü birimi?

  • rahat olun19 Nisan 2021 14:32

    rahat olun tenekeciye giremez onlar tenekecinin vakti ile bu kan emicilerin müsait yerinden damlatmışlığı var elleri gitmez... hem onlar it kopukla karaktersizle uğraşmaz... 

  • volki_se(i)v(k)ici_Fan_cunüp19 Nisan 2021 14:26

    tenekeci bantaşın önünden geçemez bunlar hikaye yazmayın geçin bunları hisse karalamayın millet 3 kuruş para gördü bakın it kopuk olmadan hisse ne güzel gidiyor. bunlar anca leş yiyicidir şantajcıdır bunlarla iş yapanı bırak selam verenin aklı yok be para için her şeyini satan (satabilecek demiyorum bakın !) SATAN adam(!) dır bunlar... kasaplar halinin önüne koysan ciğerlerine kediler dil atmaz be... bunlara düşen patron da hani adanada daha hallice mekanlar var... pandemi kapalı gerçi ama... olsun... 

  • Ali19 Nisan 2021 12:47

    Formet tam bir facia.

  • aylin19 Nisan 2021 12:37

    bantas da millete kitleyecekler

  • Yasin19 Nisan 2021 11:56

    Siz gelin İTTFH daki soygunu görün...#HIRSIZ İTTFH#

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Nisan 2021 17:04

    Asıl büyük felaket Kombasan eski ismi yeni ismi BERA olacak .2 TL lik hisse 30 TL nasıl oldu.

  • süleyman19 Nisan 2021 16:24

    Aynen....İnşallah Selvanın halka arzı yakın olurda İTTFH yükselir ve zararda olan yatırımcıların zararı çıkar....

  • Gercekler 19 Nisan 2021 11:14

    Bırakın yüksektsinler, arada kakmış az sayıda yatırımcı kazansın. Ve sonrada kimse almassın, yüksek fiyatlarda ellerinde kalsın! Önemli olan borsa değeri şirket gercek değeri üzerine atınca yatırımcının hisseleri almamadı! Ahmak olnamalı, hemen söylece veya grafik yorumları ğke shmak bslık gibi yeme zıplamanalı!

  • F1319 Nisan 2021 09:06

    Şimdi bantas da lar