E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSalih Müslüm serbest bırakıldı---

Salih Müslüm serbest bırakıldı

Salih Müslüm serbest bırakıldı
27 Şubat 2018 - 13:39 borsagundem.com

Kırmızı bültenle Interpol tarafından aranan ve Çekya'da yakalanan terörist Salih Müslim serbest bırakıldı

Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim Çek mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Duruşma TSİ 13:00'de başlarken polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi aldı, az sayıda terör örgütü yandaşı gösteri düzenledi. Medya mensupları ise mahkeme salonuna alınmadı.

Kısa süren duruşma sonunda Müslim, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Türkiye, Müslim'in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyordu.

PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN PRAG BÜYÜKELÇİSİ: İKİLİ İLİŞKİLER BOZULABİLİR

Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslim'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu kararı memnun değiliz. Bu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesin aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir." ifadelerini kullandı.

Bigalı, "Büyükelçilik olarak üzüntümüzü bildireceğiz. Bunun hukuka aykırı bir karar olduğunu, dostluk ilişkilerine, NATO müttefikliğine sığmayan bir karar olduğunu, bir anlamda teröre destek olmak olacağını muhattaplarımıza bildireceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Bigalı, "Salih Müslim şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kime27 Şubat 2018 17:40

    El sallıyor? Bana değil

  • POLAT ALEMDAR27 Şubat 2018 17:25

    Fransa ve almanya, abd bu adamı bu hale getirdi.bize hiç verirler mi.

  • Kısır27 Şubat 2018 16:43

    Açım !! Helal lokma va namusumla kazandığım para yetmiyor!!artık herkez işci çıkarıyor işletmeler teker teker kapanıyor sefalet hergeçen gün artıyor insanlar sokaklarda perişan!!namuslu olmak kötü

  • Fakir27 Şubat 2018 18:24

    Erdogan ne diyor ? "FAKIR NEDEN FAKIR DİR "? ÇALMASINI İÝİ BECEREMEDİĞİ İÇİN FAKİRDİR.

  • teo27 Şubat 2018 16:09

    bu ve bunun gibi alçaklar elbet cezazını çekecek

  • yiğido27 Şubat 2018 16:05

    adaletin bumu dünya birsürü masumun katilini koruyorlar yazıklar olsun çeklere

  • yiğido27 Şubat 2018 16:03

    yazıklar olsun okadarda güvenmiştik bu çeklere hasssss ....r ulan gavurun bize iyiliği nerde görülmüş

  • özvatandaş27 Şubat 2018 15:56

    Chp biliyordu onlar hep bilir zaten olaya profesyonelce bakıp vatan satmak kimlere mahsus artık o kadar yüssüzleştiler ki düşmana akıl veriyolar yazıklar olsun chp seni sandığın en dibine gõmecez

  • vatandaş27 Şubat 2018 15:20

    ey odun kafalı CHP neden sevinsin. apo denilen caniyi CHP yakalayıp içeri tıkmıştı. unuttun mu. bazıları ya nankör. ya da bilgisiz. kaldı ki bu salih müslim denilen cani akp döneminde Türkiyeye gelmiş , birçok bürokratla da görüşmeler yapmış ve istanbulda bavullar dolusu alış veriş yapmıştı. sormak lazım . o zaman neden yakalanmadı.

  • ;27 Şubat 2018 18:13

    vatandaşın dünyadan haberi yok kendi partisi 60 yıldır iktidar olamıyor kendi partisi apoyu yakaladı zannediyor klasik chp zihniyeti işte

  • bir yorum27 Şubat 2018 16:14

    Vatandaş kardeş apo chp döneminde yakalanmadı o zaman dsp mhp anap koalisyonu vardı.Ben bizzat o dönemleri yaşana ve bilen birisiyim.Bir de devletler bir zaman dost gibi olduğu insanlarla veya devletlerle zaman içinde düşman olabilir.Yani senin devletlerin uluslararası ilişkilerden haberin yok herhalde.Müslim denen terörist Türkiyeyle iyi olduğu dönemlerde Türkiye onun ağılıyordu.Ne zamanki Türkiyenin çıkarlarını karşısında yer aldı o zaman Türkiyede onu terörist listesine aldı.Batı da aynısını yapıyor.Senin dünyadan haberin olmadığı belli.

  • South Park 27 Şubat 2018 15:19

    Çözüm basit. Yurt dışında olan ve en çok arananlar listesinde bulunan tüm teröristler tek tek infaz edilmelidir. Mit bunu yapacak kapasitededir.

  • demirkan 27 Şubat 2018 14:25

    DÜN YAZMIŞTIM.ALMANYA İSTERSE ALIRSIN.İSTEMESSE HAVANI ALIRSIN DİYE. ONLARIN HEPSİNİN AMACI BELLİ. TÜRKİYEYE ZARAR VEREN.KİM OLURSA OLSUN BİZİM DOSTUMUZDUR.

  • Şahin kus27 Şubat 2018 14:12

    Onları silaha boğan abileri buna izin vermez.daha öncede Yunanistan da vereceğini söylemişti .Ama yukardan gelen emirle kararlarından vazgeçmek zorunda kalmıştı.buyuk abi engel olmuştur

  • lll27 Şubat 2018 14:10

    chpliler sevinmiştir hani hdp ile ittifak yapıyorlar ya

  • bir yorum27 Şubat 2018 13:59

    Serbest bırakılacağı belliydi.Terörist müslimi bize vermezler.Amerika buna izin vermez.Apo yuda biz kıskıvrak yakalamadık.Bize elden teslim etmişlerdi.Ama teslim ederken ona hiç bir şey yapmayacaksınız diyede izahat vermişlerdi.Zaten öyle olduğuda zamanla anlaşıldı.Apo beş yıldızlı hücresinde rahat bir hayat sürdürüyor.Tabii apoyu bize verirkende fetoyu aldılar.bunu bile ne olduğunu anlayamadık.Batıllar bize türlü türlü oyunlar çevirdiler biz hiç bir karşılık veremedik.

  • Okie Dokie27 Şubat 2018 13:46

    Çekya nedir yahu. Çekoslavakya değil mi o? Herşeyi kısaltma hastalığımız var. Tamam yerine tmm demek gibi.

  • Uyan27 Şubat 2018 18:27

    Zabah oldu okie dokie sen hangi yilda galdın ?

  • Cevap27 Şubat 2018 18:14

    3 Tem 2016 - Çek Cumhuriyeti ismini değiştirerek Çekya oldu. Ülke yeni ismini Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumlara bildirdi.

  • aslan27 Şubat 2018 15:11

    çekoslavakya dağılalı yıllar oldu cahil bey araştır biraz :D :D :D

  • ESES27 Şubat 2018 14:54

    CAHİL.