E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaSalı günü altında dengeler değişecek---

Salı günü altında dengeler değişecek

Salı günü altında dengeler değişecek
14 Temmuz 2013 - 12:58 borsagundem.com

Yaşanan arz sıkıntısı nedeniyle yükselen fiyatlarda bir anda hızlı düşüş yaşanabilir

Piyasadaki altın sıkıntısına karşı Darphane hareket geçti. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü piyasaya 4,043 ton altın verilecek. Söz konusu altının en geç 16 Temmuz Salı gününe kadar piyasaya sürüleceğini belirtiyor.
Uluslararası piyasalarda onsu bin 900 dolarları gören altın, düşüşe geçerek bin 200 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Uluslararası piyasalardaki düşüş iç piyasaya da yansımış, nisan ayında çeyrek altının fiyatları 120 küsur liralara kadar inmişti.
Vatandaşa altın uyarısı
Ancak fiyatlardaki düşüş ile düğün, nişan ve sünnet gibi özel günlerin altına olan talebi artımasıyla fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Şu aralar çeyrek altın 150-160 lira arasında alıcı buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı14 Temmuz 2013 17:01

    Bankalar fiziksel altın karşılığı kredi vermeli. ama kredi batmadkça altınları eritmemeli ya yeddi eminde ya da kasada tutmalı. Düğün dernek zamanı kadınlar ziynetlerini istediğinde sigortalayıp geri verir sonra geri alır. Bu sayede altın ekonomiye bir şekilde girmiş olur.

  • Bora14 Temmuz 2013 14:03

    Bu altın aşkı milette oldukça 5 değil 10 ton bile piyasanın ihtiyacını karşılamaz.