E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgının popüler hisseleri gözden düştü---

Salgının popüler hisseleri gözden düştü

Salgının popüler hisseleri gözden düştü
27 Mayıs 2020 - 16:32 borsagundem.com

Korona virüsle birlikte sürece uyum sağlayarak değer kazanan hisselerde kısıtlamaların kalkmaya başlamasıyla birlikte düşüş gözlemleniyor. Uzmanlarsa piyasa liderleri olan hisselerin ayakta kalması gerektiğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs vakalarındaki azalmayla birlikte hükümetler sosyal mesafe kısıtlamalarını kaldırmaya başladı. Salgın sürecinde güvenli liman olarak görülen bazı önemli hisselerdeyse ekonominin tekrar açılmasının ardından düşüş gözlemlendi.

Salgın süresince evde kalan insanların en çok kullandığı uygulamalardan olan video konferans uygulaması Zoom geçtiğimiz günü %4,12 değer kaybıyla bitirdi. Korona virüs aşısı üzerine çalışan ilaç firması Moderna’nın hisselerinde %16,36 oranında düşüş vardı. Netflix’in hisselerinde %3,38 oranında düşüş gözlemlenirken teknoloji devi Amazon da günü %0,61 oranında değer kaybederek bitirdi. Sermaye piyasaları şirketi BTIG’nin Baş Sermaye Stratejisti Julian Emanuel bu hisselerin korona virüsle kazandığı momentumu kaybettiğini belirtiyor. Baş Stratejist’e göre bu endişelenilmesi gereken bir durum.

Emanuel Zoom, Moderna, Netflix, Amazon ve bunun gibi salgın sürecinde güvenli liman olarak piyasa liderliğini üstlenen şirketlerin bu kazanımlarını en azından bir başka döngüsel hisse piyasa liderliğini alana kadar koruması gerektiğini belirtiyor. Baş Stratejist yatırımcılarıyla paylaştığı notta bu şirketlerin tek başlarına kazanımlarını korumaya ihtiyacı olmadığını belirtiyor. Fakat bahsedilen şirketlerin Piyasa liderleri olduğuna dikkat çeken Emanuel tüm piyasanın yükselme sağlayabilmesi için bu şirketlerin en azından düşüş göstermemesi gerektiğini belirtti.

Küçük şirketlerin yükselişi sürekli değil

Son günlerde değer hisseleri ve döngüsel hisselerdeki yükselişe ilişkinse Londra merkezli JP Morgan Cazenove’nin stratejistleri olumsuz görüş belirtiyorlar. Stratejistlere göre bu yükseliş dört ila altı hafta arasında sürecek.

Baş Stratejist Mislav Matejka liderliğinde hazırlanan raporda stratejistler, “Tahvil getirileri ve petrol fiyatı sürdürülebilir bir tırmanış sağlayacak gibi gözükmüyor. Bu nedenle döngü için onay alınamayacak. Normalleşme süreciyle birlikte satın alma yönetimi endekslerinde ortaya çıkan bastırılmış talebin bir kısmının yakında özellikle de işgücü piyasasındaki aksaklığın etkisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte tükenmesi muhtemeldir” ifadelerinde bulundu.

Buffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata

 

Borsalarda robotların şovu

 

Borsaları salgın krizinden küçük şirketler kurtaracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)