E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgını fırsata çeviren gözden uzak 4 hisse---

Salgını fırsata çeviren gözden uzak 4 hisse

Salgını fırsata çeviren gözden uzak 4 hisse
23 Haziran 2020 - 16:42 borsagundem.com

Borsalarda düşük sermayeli şirketlerin performansı yatırımcıları etkiliyor. Fakat düşük sermayeli şirketler arasında doğru hisse tercihi içinse araştırma gerektiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te düşük sermayeli şirketlerin rallisi yatırımcıların radarına girdi. Fakat bu tip hisselerdeki yüksek volatilite doğru hissenin seçilmesinde önemi arttırıyor. Yatırım danışmanlığı şirketi Lisanti Capittal Growth’un başındaki isim Mary Lisanti Market Watch’a verdiği röportajda Kovid-19 darbesi hissedilmeye başladığında bazı düşük sermayeli şirketlerle iletişime geçtiğini belirtiyor.

Gözden uzak olan bu hisseler tecrübeli yatırım uzmanı için oldukça verimli alanlar. Mary Lisanti, şirketlerle gelecekleri için ne düşündüklerini ve ekonomideki aksamayla birlikte hangi yeni fırsatları gördüklerini sorguladığını belirtiyor.

Düşük sermayeli şirketlere uzmanlaşan Lisanti bu şirketler için, “Hayatımın herhangi bir periyotunda bu kadar fazla inovasyon ve bu kadar fazla olgunluk gördüğümü düşünmüyorum. Halka açık olan bu düşük sermayeli şirketler tecrübeli insanlar tarafından yönetiliyor. İyi bir stratejileri var, her zamankinden daha iyi durumdalar ve bana göre sınıflarındaki küçük şirketler arasında en iyileri onlar” dedi.

Salgını fırsata çeviren 4 hisse 

Yatırım uzmanına göre virüs sonrasında hayatımızdan çıkmayacak gerçeklerden bir tanesi evde çalışmak olacak. Lisanti’nin bu alanda portföyüne eklediği en tepedeki hisse Inphi. Şirket yarı iletkenler ve optik platformlar üzerinde çalışıyor. Lisanti 5G internet teknolojilerine geçiş ve evde çalışma dönemiyle birlikte 10 yıllık bir süreçte bant genişliğinin altyapı harcamalarının artmasını bekliyor. Inphi’nin önerilme sebebiyse şirketin 5G altyapı kablolarındaki bant genişliği arttırma sorumluluğunu alan bir firma olması.

Lisanti ev hayvanları için ıslak mama üreten Freshpet hisselerine sahip olduğunu belirtiyor. Yatırım uzmanının bu tercihi yapmasındaki en önemli sebep Sunny Delight içecek firmasının eski CEO’su William Cyr’ın birkaç yıl önce şirketin başına geçmesi. Lisanti’ye göre Cru şirketi düzenli ve sabit bir şirket haline getirmesinin ardından tanıtımlarına başladı. Yatırım Uzmanı salgının yayılmasıyla birlikte ev hayvanlarına olan talebin artmasıyla şirketin satışlarında da ciddi bir artışa sebep olduğunu belirtiyor.

Bulut sistemi çözümleri de Lisanti’nin dikkatini çeken hisselerden. Uzaktan çalışma sistemine adapte olabilen ve bulut sistemi teknolojileri üzerine çalışan Five9 şirketi yakın zamanda AT&T gibi bir teknoloji deviyle anlaşma sinyali verdi. Son olarak ayakkabı üreticisi Crocs’u portföyüne kattığını belirten Lisanti salgın sürecinde sağlık çalışanları için rahat ayakkabılar üretmeyi hedefledikleri için dikkatini çektiğini belirtiyor.

Lisanti önerdiği hisselere ilişkin “Tüm bu şirketlerin ortak noktası krizi bir fırsat olarak görüp işlerini büyütmeleri” ifadelerinde bulundu.

New York borsası yükselişle açıldı

 

İkinci dalga boğa piyasasını engellemeyecek

 

Borsaları çok büyük riskler bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)