E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSalgında vak'a sayısı 4 bine ölü sayısı 106'ya ulaştı---

Salgında vak'a sayısı 4 bine ölü sayısı 106'ya ulaştı

Salgında vak'a sayısı 4 bine ölü sayısı 106'ya ulaştı
28 Ocak 2020 - 05:06 borsagundem.com

Koronavirüs kâbusu büyüyor. Çin'de ölü sayısı 106'ya ulaştı. Vak'a sayısı ise 4 bin. Pekin'de virüs nedeniyle ilk can kaybı yaşandı. Seyahat uyarıları peş peşe geliyor

Çin'in Hubei eyaleti Vuhan kentinde başlayan ve küresel tehdit haline gelen Koronavirüs salgınında bilanço ağırlaşıyor. 

Çinli yetkililer koronovirüs nedeniyle 106 kişinin hayatını kaybettiğini ve ülkede koronavirüsün bulaştığı toplam kişi sayısının 27 Ocak itibarıyla 4 bin 515 olduğunu açıkladı. Bir gün önce koronavirüsün bulaştığı toplam kişi sayısının 2 bin 835 olduğu bildirilmişti.

Çinli yetkililer yeni koronavirüsün kuluçka döneminde, yani hastalarda hiçbir belirti ortaya çıkmadığı dönemde de insandan insana bulaştığını açıklamıştı.

Hubei eyaletinin çoğu ile virüsün ortaya çıktığı şehir ve eyaletin başkenti Vuhan karantinaya alınmış durumda

PEKİN'DE İLK CAN KAYBI

Çin'in başkenti Pekin'de yeni tip koronavirüsten ilk can kaybı yaşandı

Çin'in başkenti Pekin'de, ülkede hızla yayılan yeni tip koronavirüsü (2019-nCoV) salgınında bir kişi hayatını kaybetti.

Pekin Belediyesi Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, 8-15 Ocak tarihleri arasında Vuhan'da bulunan 50 yaşındaki bir kişiye başkente döndükten sonra 22 Ocak'ta 2019-nCoV teşhisi kondu.

Hastanın teşhis koyulduğu günden bugüne kadar giderek kötüleştiği, solunum kabiliyetinin zayıfladığı ve tedavilere cevap vermeyerek hayatını kaybettiği ifade edildi.

Diğer yandan Pekin'de koronavirüsten etkilenen kişi sayısı 80'e ulaştı. Bunların 14'ünün durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Diğer yandan ulusal sağlık komisyonunun verilerine göre, virüsten etkilendiğinden şüphelenilenlerin sayısı 5 bin 794, enfeksiyonun bulaştığı kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanların sayısı da 30 bin 453 olarak açıklanmıştı.

SEYAHAT UYARILARI

Dünyadan Çin'e seyahat uyarıları da peş peşe geliyor. Türkiye'den sonra ABD Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarına Çin'e seyahat planlarını gözden geçirmeleri ve Hubei eyaletine gitmemeleri uyarıı yaptı. 

PİYASALARA DARBE

Yeni yıl tatilini uzatan Çin'de borsaların kapalı olduğu dönemde Uzakdoğu'daki diğer ülke borsaları, Türkiye dahil Avrupa borsaları ve ABD borsaları Koronavirüs salgını nedeniyle sert düşüşler yaşadı. 

Dışişleri: Zorunlu olmadıkça Çin'e seyahat etmeyin

 

ABD borsaları Koronavirüs endişesiyle sert düştü

 

Avrupa borsaları, artan koronavirüs endişesiyle sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)