E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSalgında genç kızlar arasında intihar girişimleri arttı---

Salgında genç kızlar arasında intihar girişimleri arttı

Salgında genç kızlar arasında intihar girişimleri arttı
13 Haziran 2021 - 13:46 borsagundem.com

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’ne (CDC) göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında özellikle genç kızlar arasında intihar girişimleri arttı

CDC tarafından yayınlanan çalışma, Mayıs 2020 başından beri, 12-17 yaşlarındaki ergenler, özellikle de kızlar arasında şüpheli intihar girişimleri nedeniyle acil servislere başvuru sayısının arttığını gösterdi.

Çalışmaya göre, 12-17 yaş arasındaki kız çocuklarının şüpheli intihar girişimleri 2019’ye kıyasla yüzde 50,6 arttı. Aynı yaş grubundaki erkekler arasında intihar girişimleri ise yüzde 3,7 oranında artış gösterdi.

Söz konusu çalışmada, “Bu çalışmanın sonuçları, genç kızların salgın sırasında önceki çalışmalarda tespit edilenden daha fazla stres altında olduğunu gösteriyor. Bu da, bu gruba daha fazla dikkat etme ve önleyici tedbirler alma ihtiyacını pekiştiriyor” denildi.

Ayrıca çalışmada “Gençler yüksek risk altındaki bir grubu temsil edebilirler çünkü okula gidememe, öğretmenleri ve yaşıtlarıyla etkileşim kuramama gibi sosyal mesafe tedbirlerinden özellikle etkilenmiş olabilirler” ifadelerine yer verildi.

Akıl sağlığı kriziyle karşı karşıyayız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)