E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgına rağmen küresel ekonomik veriler borsalarda geri dönüşü destekliyor---

Salgına rağmen küresel ekonomik veriler borsalarda geri dönüşü destekliyor

Salgına rağmen küresel ekonomik veriler borsalarda geri dönüşü destekliyor
03 Temmuz 2020 - 10:07 borsagundem.com

ABD’de olumlu gelen işsizlik verileri ve sanayi üretim rakamlarındaki artış küresel borsalardaki yükselişi destekliyor. Korona virüs yeni vaka sayısındaki yükselişe rağmen borsalar Cuma günü olumlu bir hava yakaladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de artan korona virüs vakalarına karşın ekonomik verilerin olumlu gelmesi küresel borsalarda yükselişin devam etmesini sağladı. 4 Temmuz kutlamaları nedeniyle bugün kapalı olan ABD borsalarında vadeli endeksler sınırlı da olsa yukarı yönü gösteriyor.

S&P 500 vadeli endeksi ABD işsizlik verilerinin beklenilenden yüksek gelmesiyle birlikte %0,13’lük sınırlı bir yükselişle seyrine devam ediyor. ABD ve Çin’den üretim verileri de artan korona virüs vakalarına rağmen borsaları cesaretlendiren bir diğer değişken oldu. Cuma günü küresel piyasalarda ham petrol değer kaybetti ve Asya hisseleri yükseldi. Küresel piyasalarda haftayı kayıpla bitirmeye doğru ilerleyen dolarda ciddi bir değişim gözlenmedi.

ABD’de 4 Temmuz kutlamaları nedeniyle uzun bir hafta sonuna giren tahvil piyasasında ABD Hazinesi tahvilleri vadeli işlemlerde sabit bir seyir sürdürdü. Altın 1800 doların biraz altında işlem görerek dört hafta üst üste kazanç getirdi. MSCI’ın tüm ülkeler endeksi bu hafta içerisinde %3’ün üzerinde yükseldi.

Yatırımcılar, ABD’de işe alımların haziran ayında bir önceki aya göre 2,7 milyon artışla 4,8 milyon’a yükseldiği verisiyle morallerini yükseltti. Buna karşın Florida eyaletinde korona virüs nedeniyle kaydedilen yeni vaka sayılarında ve hastaneye kaldırılanların sayısında rekor artış gözlemlendi. Houston eyaletinde de yoğun bakım hasta sayısında yükseliş bildirildi.

Virüs vakaları artmaya devam ederse...

ABD bankası TIAA’nın Küresel Borsalar Başkanı Chris Gaffney Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “İyileşmeye ne kadar çabuk ulaştığımız konusunda hala genel bir iyimserlik var. Fakat özellikle virüs vaka sayısının yükselmeye devam etmesiyle bu iyileşme seviyesinin görülemeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

ABD işgücü piyasası geçtiğimiz ayın verileri beklenilenden çok daha iyi bir tabloyu gösterse de tüm bu iyimserliğe rağmen ülkede işten çıkarmalar ve korona virüs vakalarındaki artış inatla devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump konuya ilişkin açıklamasında raporların ekonominin kükreyerek geri geldiğini gösterdiğini söyledi.

ABD piyasaları kapalı, gözler Türkiye enflasyon verisinde…

 

Küresel hisse endekslerinde yükseliş isteği sürüyor

 

ABD verilerine sevinmek için erken

 

Borsa haftanın son günü temkinli iyimser

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)