E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgın mağduru hisseler şaha kalktı---

Salgın mağduru hisseler şaha kalktı

Salgın mağduru hisseler şaha kalktı
27 Mayıs 2020 - 11:36 borsagundem.com

Korona virüsle ilgili olumlu haberler piyasalarda iyimser bir hava oluşmasını sağlarken salgın sürecinde savunmasız kalan küçük sermayeli şirketler ve salgına duyarlı hisseler geçtiğimiz günü yükselişle geçirdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te üç günlük tatilin ardından endeksler açılış ziliyle birlikte mart ayı diplerinden itibaren süregelen yükseliş havasına geri döndü. Yatırımcıların heyecanlandıransa hükümetlerin kısıtlamaları azaltma kararları ve korona virüs aşısı ile ilgili umut veren haberler oldu.

Dow Jones endüstriyel endeksi 530 puanlık yükselişle %2,2 yukarı yönü gösterdi. S&P 500 ve Nasdaq’ta ise daha mütevazi kazançlar gözlenirken endeksler sırasıyla %1,2 ve %0,2 değer kazandı. Günün fark yaratan endeksi ise küçük sermayeli şirketlerin endeksi olan Russell 2000’in %2,7’lik yükselişi oldu. Korona virüs salgınına duyarlı olan sektörler günün öne çıkan şirketleri olurken 2020’nin kazananı olarak bilinen şirketler salı günü rallinin gerisinde kaldı.

Günün önemli bir diğer ayrıntısı da New York Borsası’nda (NYSE) fiziki ticaretin sınırlı bir biçimde de olsa yeniden başlaması oldu. Fiziki ticarete yeniden başlanması nedeniyle düzenlenen törende borsanın açılış zilini New York Valisi Andrew Cuomo çaldı. Aynı zamanda Dow Jones endeksi de 124. kuruluş yılını kutladı. Endeks 10 Mart tarihinden bu yana ilk kez 25.000 puan barajını aştı.

Uzakdoğu borsalarında da yükseliş hakimdi. Japonya’nın ekonomisini tekrar açmasının ardından yeni bir teşvik paketini açıklaması ve Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang’ın merkez bankasının esnek politikasına devam edeceğini açıklaması yatırımcıların yükseliş hedefini destekledi. Tokyo’da NIKKEI 225 endeksi %2,6 puan yükselirken Şangay kompozit endeksi de %1 değer kazandı.

Şaha kalkan hisseler

Salgınla ilgili olumlu hava piyasalarda güvenli liman olarak adlandırılan hisseler ve para birimlerinde değer kaybı yaşanmasına neden olurken korona virüse duyarlı hisselerde ise yükseliş yaşandı. Dolar küresel piyasalarda %0,8 değer kaybederken altındaki düşüş ise %1,8 oranındaydı. Bununla birlikte salgından en fazla hasarı alan sektörlerin hisselerinde kurvaziyer gemi şirketi Carnival %12,7 oranında, otel zinciri Marriott International %4,3 oranında ve British Airlines’ın da sahibi olan havayolu şirketi United Airlines Holding %16,3 oranında yükseliş görüldü.

Pazartesi günü korona virüs aşısıyla ilgili ilk aşamayı bitirdiklerini duyuran biyo-teknoloji şirketi Novavax’ın hisseleri ise %4,5 oranında değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)