E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSalgın kaynaklı endişeler piyasalarda baskı oluşturuyor---

Salgın kaynaklı endişeler piyasalarda baskı oluşturuyor

Salgın kaynaklı endişeler piyasalarda baskı oluşturuyor
08 Temmuz 2021 - 09:26 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Delta varyantına bağlı olarak vaka sayılarında yaşanan artış ve bazı ülkelerde kısıtlamaların yeniden konuşulmaya başlanması küresel risk iştahı ve piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Dün açıklanan FOMC toplantı tutanaklarında para politikasının destekleyici yönde kalmaya devam edeceği vurgulanırken, FOMC üyeleri arasındaki görüş ayrılıkları dikkat çekti. Salgın kaynaklı gelişmeler, ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri piyasaların gündemindeki yerini ve önemini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Bu hafta genelinde zayıf bir seyrin etkili olduğu küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası ön plana çıktı. Ancak bu sabah salgın kaynaklı endişeler piyasalar üzerinde yeniden baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi yurt dışında gözlenen toparlanmanın katkısıyla dün günü %0,58’lik bir yükselişle 1.390,58 puandan tamamladı. ABD borsaları günü hafif alıcılı kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,69 – 8,70 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 8,69’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Gün içinde yurtdışı piyasaların da etkisi ile dalgalı bir görünüm sergileyen endekste, kapanış pozitif gerçekleşse de günlük bazdaki hareketlere baktığımızda endeksin yön bulmakta zorlandığı görülüyor. Dün endeks bir kez daha 200 günlük basit ortalamayı test ederken kapanış bu ortalamanın hemen altında gerçekleşti. Bugün itibariyle 1.393 civarında bulunan bu ortalamanın altında kalınması teknik baskıyı artırabilir. 200 günlük üssel ortalama ise 1.373 civarında bulunuyor. Dün de ifade ettiğimiz gibi işlem hacminin oldukça düşük kaldığı endekste güçlü bir trend oluşma ihtimali gün geçtikçe zayıflıyor. Yukarıda 1.415 ve devamında bugün itibariyle 1.432’de bulunan ana düşüş trendi geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 08/07/2021

Yabancı yatırımcıların topladığı yeni hisseler

Fiyatlamalarda belirsizlikler sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)