E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSalgın endişeleri yerini korurken, öncü PMI rakamları izlenecek---

Salgın endişeleri yerini korurken, öncü PMI rakamları izlenecek

Salgın endişeleri yerini korurken, öncü PMI rakamları izlenecek
23 Eylül 2020 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Vaka sayılarındaki artışlara bağlı olarak daha sıkı tedbirlerin uygulanabileceğine ilişkin korkular ve salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini koruyor. Trump'tan TikTok anlaşmasıyla ilgili karışık mesajlar gelirken, ABD - Çin arasındaki gerilim devam ediyor.

Bugün açıklanacak öncü PMI rakamları risk iştahı üzerinde etkili olacaktır. Ayrıca bugün ve yarın Powell'ın Temsilciler Meclisi ile Kongre'deki sunumu da takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 11:00 Euro Bölgesi - İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
o 16:45 ABD - İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Önceki gün yaşanan sert düşüşlerin ardından küresel hisse piyasalarında ve risk iştahında dün belirli ölçüde toparlanma çabası etkili oldu. Ancak artan vaka sayıları ve Avrupa genelinde sıkılaştırılan tedbirler salgın kaynaklı endişeleri gündemde tutmaya ve risk oluşturmaya devam ediyor. BIST-100 Endeksi günü %0,84'lük yükselişle 1.096,16 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında da karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,66 - 7,67 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,66'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki günkü sert düşüşün ardından dün görece düşük bir hacimle tepki hareketi gerçekleştiren endekste 1.100 ilk kademede izlediğimiz direnç olmaya devam ediyor. Son günlerde yurtdışı etkisinin yoğun olarak hissedildiği endekste toparlanmanın güç kazanabilmesi için buralardaki satış baskısının sonlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Teknik göstergelerin de zayıf seyrettiği endekste izlediğimiz ilk destek son iki günde test edilen 1.085 iken ana desteğimiz uzunca bir süredir bahsettiğimiz konsolide kanalının alt bandını oluşturan 1.075
- 1.064 aralığı olmaya devam ediyor. Olası bir geri çekilmede bu seviyelerin altına sarkılması temkinli olmayı gerektirecektir. 1.100 üzerinde ise 1.113 ve 1.122 ilk güçlü dirençler konumunda bulunuyor.

Global piyasalarda yön arayışı devam ediyor

Toparlanma çabası devam edebilir

Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön planda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)