E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSalgın endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekti---

Salgın endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekti

Salgın endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekti
11 Ocak 2021 - 08:36 borsagundem.com

Avrupa'da yeni vaka sayısındaki artış, Çin'deki gelişmeler ile uluslar arası piyasalarda petrol fiyatları düştü.

Avrupa'da korona virüs salgınının önüne geçmek için karantina, kapatma tedbirlerinin uygulanmaya devam edilmesi, yeni vaka sayısının son 5 ayın en yüksek seviyesine çıktığı Çin'de giriş çıkışların kapatıldığı kent sayısının artması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını düşürdü.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah Cuma gününe göre 65 cent düşüşle 55,34 dolar/varile geriledi. NYMEX'de de Batı Teksas petrolü Cuma gününe göre 44 cent düşüşle 51,80 dolar/varil seviyesinde.

Analistler, geçtiğimiz hafta güçlü yükseliş gösteren petrol fiyatlarının artan korona virüs vakalarının yarattığı endişenin tetiklediği bir kar realizasyonu yaşamakta olduklarını ifade ediyorlar.

ABD'de Seçilmiş Başkan Biden'in göreve geldikten sonra ekonomiye daha fazla destek sağlanacağı yönündeki açıklamaları petrol fiyatlarında keskin bir geri gelişi engelliyor, ancak bu desteklerin daha fazla borçlanma yolu ile sağlanacak olmasının yükselttiği tahvil getirilerinin ABD Doları'nı güçlendirmesi de petrol fiyatları üzerinde baskı yaratıyor.

Borsada öne çıkan sektörler, takip edilecek seviyeler

Döviz kurları yeni haftaya başlarken, gündem yoğun

Dolar yükseldikçe, altın geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)