E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSalgın endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili ---

Salgın endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili

Salgın endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili
02 Nisan 2020 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne bir miktar satıcılı başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Trump'ın salgın konusunda en kritik haftalara girildiğini ifade etmesi ve dün küresel çapta açıklanan ekonomik verilerin zayıflama göstermesi risk iştahını baskılayan gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Virüs salgınına yönelik gelişme ve endişeler gündemi belirlemeye devam ediyor. Yurt içinde de vaka sayısı 15.679'a ulaşırken, salgın nedeniyle can kaybı 277 olarak gerçekleşti.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
15:30 ABD - Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta
17:00 ABD - Fabrika Siparişleri Önem: Yüksek

Kısmi alıcılı bir açılış bekleniyor

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta başından itibaren küresel hisse piyasalarında bir miktar toparlanma çabası etkili olurken, dün virüs salgınına ve küresel ekonomiye ilişkin tekrar artan endişeler hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydetmesine neden oldu. Yurt dışında bozulan görünüm nedeniyle BIST-100 Endeksi günü %0,62'lik daha sınırlı bir düşüşle 89.085 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %4'leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1'in civarında alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,68 - 6,69 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,67'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne bir miktar satıcılı başlamasını bekliyoruz.

Dünya piyasalarında panik tırmanıyor

 

BIST-100 Strateji

BIST önceki gün olduğu gibi dün de küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü sınırlı kayıplarla tamamladı. Endeksin küresel piyasalardan yaşadığı bu ayrışma ile birlikte içeride de hisse bazlı ayrışmalar dikkat çekiyor. Bununla birlikte kurlarda da yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. BIST için şuan en büyük risk küresel piyasalardaki satış baskısının devam etmesi olacak. Yurtdışında satışlar sertleşecek olur ise pozitif ayrışmanın sürdürülmesi zor olabilir. BIST 100'de bugün 88 bin seviyesinin altında 86 bin kısa vadedeki en güçlü destek konumunda olacak. Herhangi bir sebeple 86 bin altında kapanış ihtimali doğacak olursa teknik satış baskısının yeniden arttığı görülebilir. Yukarıda ise 90.250 ve 92 bin güçlü dirençler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)