E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaldırılar yeniden şiddetlendi---

Saldırılar yeniden şiddetlendi

Saldırılar yeniden şiddetlendi
27 Mart 2022 - 12:58 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşında bir ayı geçkin süre geride kaldı. Rus ordusunun saldırıları ise son günlerde yeniden şiddetlendi.

Savaşta 32'nci gün geride kalırken, başkent Kiev de dahil olmak üzere birçok şehri kuşatan Rusya, Joe Biden'ın kendilerini hedef alan açıklamalarına saldırılarını şiddetlendirerek yanıt verdi.

ABD Başkanı Putin'i hedef aldı

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'da yaptığı konuşmada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i açıkça hedef alarak, "Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalmamalı. O bir kasap" diye konuştu. Biden, Rusların düşman olmadığını da ifade etti.

Ukrayna: 15 bin 800 Rus askeri öldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının verilerine göre, savaş boyunca Rus ordusundan yaklaşık 15 bin 800 asker öldürüldü. Ruslara ait 108 uçak, 124 helikopter, 530 tank, 1597 zırhlı araç, 280 top, 82 roketatar sistemi ve 47 hava savunma sistemi imha edildi. Rus güçleri 1033 araç, 4 hafif sürat teknesi, 72 yakıt aracı ve 50 insansız hava aracını da kaybetti.

Asker kayıplarına ilişkin herhangi bir rakam açıklamadı.

Rusya Savunma Bakanlığı, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 261 insansız hava aracı, 163 çok namlulu roketatar, 204 hava savunma füze sistemi, 1587 tank ve zırhlı araç, 636 obüs ve havan topu, 1397 özel askeri aracı imha ettiğini bildirdi. Rus ordusunun daha önce Ukrayna ordusuna ait savaş uçaklarının tamamına yakınını da yok ettiği ifade edilmişti.

3,5 milyondan fazla Ukraynalı mülteci oldu

Rusların saldırılarında ve karşılıklı çatışmalarda siviller zarar gördü. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince (BMMYK) yapılan açıklamaya göre, savaştan dolayı 24 Şubat-23 Mart'ta yarıdan fazlası Polonya'ya olmak üzere Ukrayna'dan 3 milyon 674 bin 952 mültecinin komşu ülkelere geçti.

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Ukrayna içinde de yaklaşık 6,5 milyon sivilin yerinden edildiğini aktardı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine göre ise Rusya-Ukrayna savaşında 24 Şubat-23 Mart'ta en az 1035 sivil hayatını kaybetti, 1650 sivil yaralandı.

Biden: Putin bir kasap

 

Zelenskiy NATO'ya seslendi: Sadece yüzde biri

 

Rusya, yine nükleer tesisi vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)