E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaldırıda IŞİD'in parmağı var mı?---

Saldırıda IŞİD'in parmağı var mı?

Saldırıda IŞİD'in parmağı var mı?
07 Ocak 2015 - 16:17 borsagundem.com

Paris'te düzenlenen dergi saldırısına ilişkin IŞİD'den açıklama geldi

Paris'in 11. bölgesinde yer alan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlendi. 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti. Olayda 5'i ağır 10 kişi yaralandı.

Charlie Hebdo bugün uğradığı silahlı saldırıdan sadece bir saat önce, yerel saatle 11.28'de IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'yi konu alan bir tweet atmıştı.

Dergi,  Twitter'dan paylaştığı mesajında Bağdadi'yi vaaz verirken gösteren bir karikatürle birlikte "Bağdadi'nin de temennisi: Her şeyden önce  sağlık" ifadelerine yer vermişti.

Kanlı saldırı sonrası IŞİD'e bağlı siteden yapılan açıklamada: "İslam Devleti’nin  Fransa vatandaşı olan mücahitleri, çeşitli videolarla Fransızları hicret etmeye çağırmış, hicret edemeyenleri de Fransa içinde saldırılar düzenlemeye teşvik etmişlerdi. Fransa İslam Devleti’ne yönelik saldırılar düzenleyen haçlı koalisyonunun aktif bir üyesi.

Dergiye yönelik saldırıyı İslam Devleti sempatizanlarının yapmış olması ihtimali bulunmakla birlikte, olay çok yeni olduğu için henüz kesin bilgi bulunmuyor." denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır07 Ocak 2015 16:42

    Yutturamazsınız terorıstlere destek verenler belli Devletlerden büyük ulusal şirketleri mercek altına alın Müslüman yapmaz hırstyan yapmaz yahudı yapmaz kimin yaptığını biliyorlar açıklamakdan korkuyorlar hrıstyan çıktığında psikolojisi bozuk deli Müslüman çıkarsa terörist yokya