E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSaldırı petrol fiyatlarını 70 dolara taşıdı---

Saldırı petrol fiyatlarını 70 dolara taşıdı

Saldırı petrol fiyatlarını 70 dolara taşıdı
08 Mart 2021 - 11:48 borsagundem.com

Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine saldırı girişiminin ardından Brent petrol 70 doları aştı.

Brent petrol vadeli işlemleri, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının patlak vermesinden bu yana ilk kez bugün varil başına 70 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolü (WTI) de, Suudi Arabistan’daki petrol tesislerini hedef alan başarısız terörist girişimin ardından iki yıldan fazla bir süredir en yüksek seviyesine ulaştı. Brent petrolünün Mayıs vadeli varil fiyatı yüzde 2.5 artışla, 8 Ocak 2020’den bu yana en yüksek seviye olan 71.38 dolara çıktı.

ABD ham petrolünün (WTI) Nisan vadeli varil fiyatı ise, yüzde 2,2 artışla 67.56 dolara yükseldi.
İran destekli terörist Husi milisler, dün Ras Tanura Limanı ve Suudi Arabistan’ın doğusundaki Zahran yerleşim bölgesine başarısız bir saldırı girişiminde bulundu.

RAS TANURA'DAKİ PETROL TANK SAHASINA SİHA SALDIRISI

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak, ülkenin doğu kesimindeki petrol sevkiyatı açısından dünyanın en büyük limanlarından olan Ras Tanura’daki petrol tank sahalarından birinin dün sabah silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile denizden saldırıya uğradığını belirtti.

Kaynak, Husilerin Saudi Aramco tesislerini hedef alan kasıtlı bir başka saldırı girişiminde bulunduğunu da bildirdi.

Kaynağa göre saldırıda kullanılan balistik füzeye ait parçalar Aramco tesislerinde çalışan binlerce görevli ve ailelerinin konakladığı Zahran’daki yerleşim yerinin yakınına düştü.

Saldırıda herhangi bir yaralanma, can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten kaynak, saldırıların tüm uluslararası hukuk ve örflerin açık bir ihlali olduğunu ve Suudi Arabistan’ı hedef alan bu tür korkakça saldırıların büyük ölçüde küresel ekonomiyi de hedef aldığını vurguladı.

Goldman Sachs’ın petrolde hedefi

 

Petrol zirveyi test etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)