E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaldırı işareti Dabıq mı?---

Saldırı işareti Dabıq mı?

Saldırı işareti Dabıq mı?
30 Haziran 2016 - 08:14 borsagundem.com

IŞİD'in İngilizce yayını Dabıq’ın geçen yıl eylül ayında çıkan 11’inci sayısının kapağında, “El Ahzab savaşından koalisyon savaşlarına” başlığı yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama'nın fotoğrafı kullanıldı.

Terör örgütü IŞİD, saldırılarının hedefine Türkiye’yi 9 ay önce koymuştu. Örgütün İngilizce yayını Dabıq’ın geçen yıl eylül ayında çıkan 11’inci sayısının kapağında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın fotoğrafı kullanılmıştı. Kapakta “El Ahzab savaşından (Hendek Savaşı) koalisyon savaşlarına” başlığı yer alırken, IŞİD karşıtı koalisyondan “Haçlı ordusu” olarak bahsediliyor ve Türk hükümeti ve ordusu da sert ifadelerle eleştiriliyordu. İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı, IŞİD’in “halifelik” ilan ettiği 29 Haziran 2014’ün ikinci yıldönümünden bir gün önceye geldi. Örgütün sosyal medya yayını ‘Amaq Agency’ tarafından dün yayınlanan “Halifeliğin 2’nci Yıldönümü” başlıklı bir afişte, örgütün “gizli birimlerinin bulunduğu ülkeler” listesinde Türkiye’nin de yer aldığı görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)