E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSakın kanmayın!---

Sakın kanmayın!

Sakın kanmayın!
27 Ağustos 2013 - 18:31 borsagundem.com

BDDK, kurumun ve diğer kamu kuruluşlarının adını kullanıp dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşı uyardı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son günlerde BDDK ve diğer kamu kurumlarının adı kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulundu. Kendini Türkiye Bankalar Birliği veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel olarak tanıtarak, kredi masraf, komisyon veya kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacaklarını vaat eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesini isteyen BDDK, kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özenin gösterilmesinin önemine dikkat çekti.
BDDK, kurumun ve diğer kamu kuruluşlarının adı kullanılmak suretiyle yapılan dolandırıcılık hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, son günlerde, BDDK’ya ulaşan şikayet, bilgi edinme ve uyarı niteliğindeki başvurulardan, kendilerini BDDK veya Türkiye Bankalar Birliği (TBB) personeli olarak tanıtan kişilerin, banka müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak bankacılık ürünlerine ait masraf ve komisyonlar ile kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacakları vaadinde bulunduklarına dikkat çekildi. Bu suretle banka müşterilerinin kişisel bilgilerini temin ettikleri yönünde emareler tespit edildiğinin vurgulandığı açıklamada, Kurum tarafından vatandaşların bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgilerin hiçbir şekil ve surette talep edilmediğini belirten BDDK, “Bu itibarla, herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından; kendilerini BDDK, TBB veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel olarak tanıtarak, kredi masraf, komisyon veya kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacaklarını vaat eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi, kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özenin gösterilmesi büyük önem taşımaktadır” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)