E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSakarya'da sağanak: Tarım arazilerini ve yolları su bastı---

Sakarya'da sağanak: Tarım arazilerini ve yolları su bastı

Sakarya'da sağanak: Tarım arazilerini ve yolları su bastı
08 Temmuz 2021 - 21:33 borsagundem.com

Sakarya’da sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle dere taştı, bazı tarım arazileri, yol ve evleri su bastı. Ekipler evlerin zarar görmemesi için dere yatağında derinleştirme çalışması başlattı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde etkisini sürdüren sağanak nedeniyle Haydarlar Mahallesi'nden geçen Haydarlar Deresi taştı. Bazı tarım arazileri, yol ve evleri su bastı.

İlçede etkili olan sağanak nedeniyle Haydarlar Mahallesi'nden geçen Haydarlar Deresi taştı.

Taşkın sonucu derenin çevresinde bulunan bazı yollarda göçük oluştu, bazı tarım arazilerini, fındıklıkları ve mısır tarlalarını su bastı. Taşan dere nedeniyle oluşan selde kullanılmayan 2 eski ev yıkıldı.

Dere yatağında derinleştirme çalışması yapıldı

Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait paletli dozerler dere yatağından bulunan diğer evlerin zarar görmemesi için derenin içinde bulunan kaya parçalarını evlerin ön kısmına döktü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi ekipleri çevrede önlem alırken DSİ ekipleri derenin içini kepçelerle kazarak derinleştirme çalışması yaptı.

Akyazı'da dün de şiddetli sağanak nedeniyle Dedeler Deresi taşmış, 7 köye ulaşımın sağlandığı Beldibi Mahallesi'ndeki köprü, selde ayaklarının zarar görmesi nedeniyle ulaşıma kapatılmış sele kapılan bir kişi de hayatını kaybetmişti.

Meteorolojiden 'kuvvetli yağış' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)