E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSahtekar hemşire her şeyi anlattı---

Sahtekar hemşire her şeyi anlattı

Sahtekar hemşire her şeyi anlattı
18 Eylül 2021 - 09:35 borsagundem.com

İstanbul’da çaldıkları aşıları sattığı gerekçesiyle tutuklanan hemşirelerin ifadeleri kan dondurdu. Başhemşire Nesrin’in sattığı aşı karşılığı aldığı 100 dolarla, video çekip WhatsApp grubunda paylaştığı ortaya çıktı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler’de bir özel hastanede, COVID-19 aşısı olmayanlara para karşılığı Aşı kartı oluşturulduğu ve sisteme aşı olmuş gibi kayda girildiği, bazı kişilere de yarım doz aşı yapıldığı ihbarı üzerine 3’ü Hemşire 6 hastane çalışanını gözaltına aldı. Şüphelilerden 3 hemşire tutuklandı, 3’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cep telefonlarına el konulan ve WhatsApp kayıtlarında suç unsuru olan yazışmalar tespit edilen hemşirelerin ifadeleri ortaya çıktı.

HASTANE MÜDÜRÜ USULSÜZLÜK YAPTI

Hemşire Meral D. (20) savcılık sorgusunda yaşananları şöyle anlattı: “Başhemşire Nesrin Hanım ve hastane müdürü E.U., ambulans şoförü olan M.Ç.’yi ve beni çağırdı. Bize ‘Sizleri de ifadeye çağırırlar haberiniz olsun’ dediler. Mart başında Nesrin Hanım yabancı uyruklu bir hastaya aşıyı kendisi yapmıştı. Cebinden 100 dolar çıkarttı, ‘Aşı yaptım ve 100 dolar kazandım’ diyerek kendi telefonuyla video çekti. Bu videoyu WhatsApp grubumuza attı. Böylece usulsüz aşı yapıp rüşvet aldığını düşünüyorum. Ben gözaltına alınmadan 1 hafta önce hastane müdürü E.U. beni arayıp ‘2 tane TC kimlik numarası atacağım bunları okutulmuş gibi göster’ dedi. Ben de yapmak istemediğim için bu kişilerin randevularını aldım ve bu şekilde bıraktım. Yani E.U.’nun bu usulsüzlüğüne ortak olmadım.”

AŞI YAPILMADAN BARKOD OKUTULDU

Tutuklanan hemşire Sena Ç. (22) ise ifadesinde şunları anlattı: “Ağustos ayında Nesrin Hanım acil servise gelerek ‘Ben yukarıda aşıları yaptım’ dedi ve ardından barkodu okuttu. Nesrin Hanım’ın bazen gelip ‘Ben aşıları yaptım’ diyerek barkod okutması nedeniyle barkodlar ile aşılar arasında uyumsuzluk oluyordu. Sorumlumuz bu konuda onu uyardı. Aşılama ile ilgili usulsüzlük teklifleri oldu ancak kesinlikle ben hiçbirini kabul etmedim.”

Burcu Purtal Uçar (Hürriyet)

ABD'de, hastaneye yatışlara karşı en etkili aşı açıklandı

 

Aşı olmayan doktor korona virüse yenildi

 

Kovid-19 aşısı etkisi: Moderna 16, BioNTech10 kat değerlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu18 Eylül 2021 17:34

    Bu yiğit hemşireyi HDP ve CHP nin sahip çıkacağını düşünüyorum.ileride işlerine yarayabilir.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Eylül 2021 16:50

    bu işin içinde doktorlar kimler varsa hepsi çıkartılıp hepsinin lisanları iptal edilmelidir.bu hemşire nin diploması iptal edilmelidir.bugün bunları yapanlar yarın neler yapmazlar ki.

  • Ne yaxıkk ki18 Eylül 2021 15:59

    1 milyona yakın kişiye corona aşısı diye su vurmuşlar sektör olmuş bu iş

  • Mucize Reis : )18 Eylül 2021 10:44

    Ben bu işi denetim ve denetimsizlik olarak düşünüyorum. Türkiyenin soru bu. bakın ye baş hemşire, ya üst süzey bilmem ne. En aşağıdaki şüphelensede şikayet merci yok. Bildireceği bir adres yok. ÜST katmandakiler, hiç bir şekilde frenlenemiyor. Haklıda olsa, suçlud aolsa üsttekiler tepede kalıp kendini şikayet eden ismini öğrenebiliyor. Öğretndiklerindede bin pişman edecek biçimde yetkilerini kişisel kullanıyor. İşte TÜrkiye nin devlet kurumları, devlet sistemi vb bundan dolayı işlemiyor. Baze bir telefonla olmayacka iş işi sana yaptırırlar, itiraz edemezin. Bu sistem denetim sistmei ile engellenmeden hiç bir hükümet çözüme kavuşamaz.  türkiyede böyle bişe olunca isim verilmemeli ama birileri buluyor bu çözülebilir kod isim, yada şikayet eden ettiği gün özel hukuksal korumaya kavuşup kimse denetçi harici hamle işlem yapama zolmalı böyle bu tio çözümler. yabancılarda örnekleri var.

  • Ali18 Eylül 2021 09:47

    Maaşlar açlık sınırında olunca hırsızlık artar. Bu ülkeyi yönetenlerin suçudur.

  • RAMO CANCAN18 Eylül 2021 16:50

    o zaman sende benim gibi ek iş yap.