E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSahte içkiye baskın---

Sahte içkiye baskın

Sahte içkiye baskın
10 Mart 2016 - 05:44 borsagundem.com

Sahte içki satışı yapan alkollü içecek bayisine İstanbul Emniyeti operasyon düzenledi. Büfe sahibi K.G. gözaltına alındı

İstanbul'da sahte ve kaçak içki satışı yapan alkollü içecek bayiine operasyon düzenlendi. 

Çetin Aydın'ın Hürriyet'teki haberine göre K.G’ye ait otomobilde 37 şişe votka, 7 adet Bulgar rakısı, 10 adet yarım litrelik, 6 adet 1 litrelik ve 1 adet 1.5 litrelik ‘boğma’ adı verilen içki ele geçti. 44 yaşındaki K.G’nin evinde de arama yapıldı. 30’ar litrelik 3 bidonda 90 litre alkol olduğu değerlendirilen kimyasal sıvı bulundu. 50 paket de kaçak sigaranın da ele geçtiği operasyonda, K.G’nin içkileri evinde yapıp büfenin önüne park ettiği otomobilde tuttuğu, isteyene de büfede sattığı anlaşıldı.

Ele geçen içkilerden alınan numune İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne gönderildi. İçkilerin sahte olduğunu dair hazırlanacak raporun ardından il müdürlüğü tarafından büfenin mühürleneceği bildirildi. Gözaltına alınan K.G, emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılığın mahkemeye sevk ettiği Kenan Günerhan, ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polisin, 29 Şubat 2016 günü, yani haberden bir hafta önce de alınan bir ihbar üzerine aynı büfeyi bastığı, gözaltına alınan K.G’nin serbest kaldığı ortaya çıktı. Bu baskında yapılan aramada, kaçak olduğu belirlenen 30 şişe yabancı vokta ve rakı, 1.5 litrelik 5 şişe sahte içki, 15 pet şişe ‘boğma’ adı verilen içki ele geçti.

10 liraya ölüm şişesi

PAZAR günü Hürriyet’in manşetinde yayımlanan haberde, büfeci “Bize oradan iki tane pet sallasana” şifresini söyleyen müşterilerine boğma adı verilen içkiden satıyordu. İçkileri otomobilinin bagajında tutan büfe sahibine, daha önce aldıkları içkilerin kötü olduğu şikayetini söyleyen müşterilere “Bu sefer mal çok iyi” diyerek yanıt veriyordu. Kaçak sigaranın da bulunduğu yerin dışında yakınlarda bulunan diğer büfelerde de yurtdışından kaçak getirilen içkiler 5 ile 10 lira arasında tanıdık müşterilere satılıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)