E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞahinlik yolda mı ?---

Şahinlik yolda mı ?

Şahinlik yolda mı ?
10 Ağustos 2022 - 08:24 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Fed'in gelecekteki parasal sıkılaştırma planlarına ilişkin öngörüleri sağlamak için ABD'nin önemli enflasyon raporu beklenirken, Asya piyasaları düştü ve dolar yatay seyretti.

Bugün açıklanacak olan TÜFE raporuna karşılık, piyasalar geçen haftaki beklenmedik şekilde güçlü ABD istihdam rakamlarına rağmen Temmuz ayında enflasyonun düştüğüne dair işaretleri izliyor. Japonya eski Asya Pasifik küresel piyasa stratejisti David Chao, durgunluk riskinin kapıda olduğunu, Fed'in agresif kemer sıkma işlemini bitirdiğini düşünmediğini ve piyasaların bu değişkenleri tam olarak iskonto ettiğini düşünmediğini söylerken, bu haftanın enflasyon verileri bize kesinlikle Fed'in kısa vadeli politika görünümü hakkında daha fazla netlik sağlayacak şeklinde sözlerine devam etti. Dolar endeksi, %0,009 düşüşle 106,330 $ seviyesine geriledi. Buna istinaden, Chao, "Bu hafta güçlü bir TÜFE baskısı, Fed'in USD'yi yeniden güçlendirecek olan agresif faiz yürüyüş yoluna geri döndüğü anlamına gelebilir" dedi. Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını 75 baz puan artırma ihtimalinin %68,5 olduğu ve bunun üst üste üçüncü büyük artışı olacağı düşünülüyor.

Diğer yandan, MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0,51 düşerken, Japon Nikkei. %0,65 düştü. Petrol fiyatları, Ukrayna'dan geçen Rusya'dan Avrupa'ya Druzhba boru hattında bazı petrol ihracatının askıya alındığı haberleriyle durgunluk endişelerini beraberinde getirip biraz geriledi. Druzhba boru hattının güney güzergahı boyunca akışlar etkilenirken, Polonya ve Almanya'ya hizmet veren kuzey güzergahı kesintisiz olarak devam etti.

Brent ham petrol vadeli işlemleri 15 sent düşüşle varil başına 96.16$'a inerken, ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü 22 sent düşüşle 90.28$'a geriledi. Potansiyel bir küresel durgunluğa ilişkin endişeler son zamanlarda petrol vadeli işlemlerine ağırlık vermiş olsa da, ABD petrol rafinerileri ve boru hattı operatörleri, Reuters'in şirket kazanç çağrılarına ilişkin bir incelemesine göre, 2022'nin ikinci yarısında enerji tüketiminin güçlü olmasını bekliyor. Bugün yurt içinde iş gücü verilerinin öne çıkacak, yurt dışında ise piyasaların dikkatle takip edeceği ABD enflasyon rakamları izlenecek.

Günün önemli şirket haberleri 10/08/2022

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek (10.08.2022)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (10/08/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)