E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞahinler göz ucuyla bakmaya başladı---

Şahinler göz ucuyla bakmaya başladı

Şahinler göz ucuyla bakmaya başladı
19 Ocak 2023 - 09:15 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD’den gelen veri setinin beklenti altında kalması piyasalardaki risk iştahını kesti. Ülkede üretici enflasyonu %7,3’ten %7,2’ye beklentiler dahilinde gerilemesi olumlu karşılansa da sanayi üretiminde %0,1 daralma beklentisinin üzerinde %0,7 daralma görülmesi ve perakende satışların %0,9 olan gerileme beklentisinin %1,1 ile gerçekleşmesi resesyon beklentilerini körükledi. Buna ek olarak Fed’in Bej Kitap raporundaki zayıf istihdamı işaret etmesi ve Fed yetkililerinin faiz yorumları piyasaları baskıladı.

ABD endeksleri güne pozitif başlasa da gün sonunda %1,5 civarında gerilemeyle seansı sonlandırdı. ABD vadelilerde ise yataya yakın karma bir görünüm hakim.

Avrupa endekslerinde yataya yakın karma bir görünümle günü tamamladı. Bölgede, AMB yetkililerinden tekrar 50 baz puan faiz artşı beklentileri dile getirildi.

Asya endekslerinde yataya yakın karışık bir seyirle işlem görüyor. Nikkei tarafında eksilerin %1,5 seviyesine yaklaştığını söyleyebiliriz.

BIST100 Endeksi dünü 69.14 (% 1.30) puanlık yükseliş ile 5.384 seviyesinden ve 124.170 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da çıkış sürüyor. Gün içinde gelen zayıf satış denemeleri piyasa tarafından karşılanırken hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Ancak banka hisseleri genelde satıcılı seyretti. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi sürüyor. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 286$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 283$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 290$ ve 300$ dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 275$ desteğini izliyor olacağız.

Bugünün gündeminde TCMB’den gelecek faiz kararı olacak. Ayrıca saat 12:00’de AMB Başkanı Lagarde’ın Davos’ta konuşması bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalar güçlenen resesyon beklentisi ile negatif seyrediyor

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Demir cevheri, Çin'de talep iyimserliği ile arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)